Turistlerin Yeni Tutkusu ''zipline''

RİZE - Rize'nin Ardeşen ilçesinde, Fırtına vadisinde yerden 15 metre yükseklikte zipline yapmak, turistlerin en fazla rağbet ettiği aktiviteler arasında yer alıyor.

Fırtına Vadisi üzerinde yerden yaklaşık 15 metre yükseklikte ve 70 metre uzunluğunda ağaçtan ağaca bağlanan çelik halat üzerinde zipline yapmak ilgi çekiyor. Zipline tutkunları, bir ucu yüksek, diğer ucu daha alçak iki yer arasına gerilen çelik halat üzerinde tırmanma kemeri kullanarak yer çekimi yardımı ile kayıyor. Adrenalin içeren bu aktiviteye turistler yoğun ilgi gösteriyor. Güvenlik kemeri ile bağlanan kişi, çelik halat yardımıyla vadinin karşı yakasına geçiyor, daha sonra aynı yolu izleyerek başladığı yere dönüyor.

Organizator Muhittin Yarıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziplinenin Yeni Zelanda ve bir çok ülkede büyük ilgi gördüğünü, Türkiye'de ise yeni yeni yapılmaya başlandığını belirtti.

Aktiviteyi Avrupa standartlarında güvenlik önlemleri ile yaptırdıklarını ifade eden Yarıcı, ''Keyifli bir spor. Turistler büyük ilgi gösteriyor. Fırtına vadisini havada icleme şansı buluyorlar'' dedi.

Rehber Gül Makbeloğlu ise aktviteyi ilk kez yaptığını ve keyif aldığını belirterek, "Zipline denemesi ile Karadeniz turumuz daha da keyifli hale geldi" diye konuştu.

Bu arada özellikle kadın turistlerin, aktiviteyi büyük keyifle tekrarlayarak yapması dikkat çekti.

Kaynak: AA