Topbaş: “gezi Parkı’nı Önümüzdeki Hafta Hizmete Açacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı’nın önümüzdeki hafta halka açılacağını söyledi.

Topbaş: “gezi Parkı’nı Önümüzdeki Hafta Hizmete Açacağız”
Başkan Topbaş, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ve taksi durağı işletmecileriyle Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantı sonrası açıklama yapan Topbaş, taksici esnafından gelen şikayet ve taleplerle, vatandaşların şikayetlerini dikkate alarak yaptıkları çalışmalara ilişkin bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

Topbaş, “Özellikle taksi durakları ve taksi hizmetlerinin kalitesi ve müşteri ilişkileri, takside hem şoförün hem de yolcunun güvenliği açısından bazı adımlarımız ve çalışmalarımız var. Özellikle yaz aylarında turistlerimiz başta olmak üzere kentimizi ziyaret eden yurttaşlarımızın, taksici esnafımızdan da memnuniyetle ayrılmalarını arzu etmekteyiz. İstanbul’daki ulaşım sistemlerimize paralel olarak taksici esnafımızla birlikte çalışmayı ve aktarmalı, birbirine destek unsuru haline getirmeyi hedeflediğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Kadir Topbaş, Taksim’deki çalışmalar sırasında su borusunun patlamasıyla ilgili bir soru üzerine, “280 mm çaplı bir soru borusu çalışmalar sırasında etkilendi ve patladı. Metro hattına gelen bu su sebebiyle metro seferleri geçici olarak Osmanbey-Taksim arasında kapatıldı” dedi.

Başkan Topbaş, Gezi Parkı’nın halka ne zaman açılacağı yönündeki soruya da, “Sayın Valimizle dün birlikteyken bunun da değerlendirmesini yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak yayalaştırma çalışmalarını hızlı bir şekilde yürütmekteyiz ve çevreyi toparlıyoruz. Birilerinin iddia ettiği gibi Gezi Parkı’nın 700 metrekare kaybolduğu yok. Mükemmel bir Gezi Parkı’nı İstanbul’a kazandıracağız. Sayın Valimizle yaptığımız değerlendirmede önümüzdeki hafta içerisinde tamamlanacak olan çalışmalarımız da dikkate aldıkları için, ayrıca güvenlik önlemleriyle ilgili kendilerinin yaptıkları çalışmaların da nihayet bulacağını ifade ettiler. Beraberce orada bulunacağız. Gezi Parkı’nın son durumunu gözden geçirdikten sonra önümüzdeki hafta İstanbulluların hizmetine sunacağız” yanıtını verdi.

Gezi Parkı olayları sonrası yaraların sarıldığını belirten Topbaş, “Başta masumane başlayan, taraftar bulan; halktan da çevre açısından destek alan bu girişimin, eylemin daha sonra halk tarafından ciddi bit tepkiye dönüştüğünü gelen esnaflar da bahsetti. Umarız ve dileriz ki bu sıkıntılar bir daha devam etmesin. Halkımız zaten bundan sonra da gerekçeleri gördüğü için bu tür eylemlere taviz vermeyeceğini, hak aramanın da demokratik usullerle olması gerektiğini belirtti” şeklinde konuştu.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur ise, Gezi Parkı olayları nedeniyle taksici esnafının yaşadıkları mağduriyeti Başkan Topbaş’a aktardıklarını belirterek, “Biz araçlarımızın camlarını kırarak, ekmek teknelerimizi parçalayarak bizim haklarımızı savunduğunu iddia eden kişileri biz temsilci olarak kabul etmiyoruz, böyle bir yetki de vermedik. Biz her türlü sorunumuzu rahatlıkla anlatabildiğimiz seçilmiş yöneticilerimizin dışında hiçbir merciyi kabul etmiyoruz” dedi.

Uğur, bir basın mensubunun olaylar nedeniyle oluşan zararın miktarını sorması üzerine ise, “Gezi olaylarının başladığı günlerde İstanbul’da birçok yerde olduğu gibi rezervasyon iptalleri söz konusu oldu. Özellikle otel önlerindeki taksi duraklarımızın iş alamadıkları günler oldu. Çünkü otelde müşteri yoktu. İstanbul taksileri bir ayda 45 milyon yolcu taşıyor. Bu zararın ne kadar olduğunu hesap etmek çok güç” diye konuştu.

Kaynak: İHA