2 Bin Kişilik Kendirli Camisinin Açılışı Yapıldı

NİĞDE - Kendirli Grup tarafından yapılan 2 bin kişi kapasiteli 'Kendirli Cami' ibadete açıldı.

Selçuk Mahallesinde 2011 yılında temeli atılan Osmanlı ve Selçuklu mimarisi örnek alınarak yapılan, Kendirli Camisinde bugün ilk cuma namazı kılındı.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan açılışta yaptığı konuşmasında kent nüfusunun her geçen yıl artış gösterdiğini Niğde'de camii ihtiyacının her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

Belediye olarak cami yapımına katkıda bulunduklarını belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

"Camimizin arsası Niğde Belediyesine ait, belediye ile Kendirli Grup arasında protokol imzalandı ve bu şekilde camiinin yapılması sağlanmış oldu. Şehrin ihtiyaç duyulan bölgelerinde cami yapımı için girişimde bulunuyoruz. Camiinin yapımına vesile olan, katkıda bulunan, hiç kimseden destek almadan caminin yapımını sağlayan Kendirli Gruba teşekkür ediyorum. Caminin adını da bundan birkaç ay önce Hakk'ın rahmetine kavuşan ağabeyimiz, büyüğümüz Yılmaz Kendirli ismi bu camiye verilmiştir. Rahmetli olan Yılmaz Kendirli ağabeyimize Allah'tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun. Evlatlarına da inşallah uzun ömürler diliyor, hayırlarını Cenab-ı Hakk'ın kabul etmesini temenni ediyorum. Hayır kapılarını bundan sonraki süreçte de açık tutacaklarını umut ediyorum"

Açılış programına Vali Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Müftüsü Hasan Çınar, Kendirli ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA