Rteü İle Türk Savunma Sanayi Müsteşarlığı Arasında İşbirliği

RİZE - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Türk Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında ortak projeler yapılması amacıyla çalışma başlatıldığı bildirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, ortak projeler yapılması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı ve RTEÜ Geliştirme Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Hasan Kemal Yardımcı öncülüğündeki heyetin RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz'ı ziyaret ettiği belirtildi.

Ziyarette Yardımcı'nın, Rize'nin Ardeşen ilçesinde bulunan, silah sanayinin önemli ismi Ardeşen Silah Sanayi'nin harekete geçirilmesi ile dünya çapında marka değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkarılması gerektiğini söylediği bildirildi.

Açıklamada, Rektör Yılmaz'ın şu ifadelerine yer verildi:

''Rize'deki mevcut dinamiklerin bir an evvel harekete geçirilmesi ve geliştirilmesi için Ar-Ge çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Üniversite ile Türk Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında oluşturulacak işbirliği ile Rize ve çevre iller olmak başta üzere bölge ve ülke yararına iyi işlerin ortaya çıkacağına inanıyorum."

Ar-Ge projelerini teşvik eden programlar oluşturduklarını kaydeden heyet üyelerinin ise üniversitelerin organize ve istekli olması gerektiğini ifade ettikleri belirtildi.

Kaynak: AA