Köy Muhtarlarından Başkan Özcan’a Ziyaret

İçel’in Tarsus ilçesine yaptığı ziyaretin ardından köy muhtarlarının Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ı ziyaretleri devam ediyor.

Köy Muhtarlarından Başkan Özcan’a Ziyaret
Bu kapsamda Tarsus’a bağlı 33 köyün muhtarı Başkan Özcan’ın davetlisi olarak İçel’e geldi.
Hafta sonu Tarsus’un köylerinde muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinleyen ve yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Özcan’ın davetlisi olarak İçel Büyükşehir Belediyesi’ne gelen 33 köy muhtarı, Belediye Meclis Salonu’nda tüm daire başkanları ve müdürlerin de katıldığı toplantıda, köylerindeki sıkıntıları anlattılar.

Başkan Özcan, hafta başında Tarsus’a bağlı Yeniceli köy muhtarlarını konuk etmiş ve sıkıntılarını dinlemişti. Tarsus merkeze bağlı köy muhtarı da sorunlarını ve taleplerini Özcan’a anlatırken, genel olarak kanalizasyon, içme suyu, sinekle mücadele, asfalt, mezarlık, muhtarlık binası, çocuk oyun alanı ve spor sahası yapılması gibi konular ilk sıralarda yer aldı. Bütün köy muhtarlarını tek tek dinleyen ve daire başkanlarına sorunları not aldıran Özcan, “Sizlere elbette hizmet etmek istiyoruz. Bunun içindir ki bu sorunları belirleyerek, Eylül veya Ekim ayında yapacağımız bütçeye yerleştireceğiz. Sonuçta göreve biz gelsek de gelmesek de bu para 2014 yılında sizlerin sorunları için kullanılacak” dedi.

Bundan sonra daire başkanları ve daire müdürlerinin muhtarlara, sorunlarının çözümü ve takibi konusunda yol gösterici olacaklarının altını çizen Özcan, yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile 2014 yılından itibaren il genelindeki tüm belde ve köylerin Büyükşehir’e bağlanacağını anımsattı. Özcan, “Sınırları genişleyen İçel’de, sıkıntıları yerinde tespit etmemiz ve bunun için de bir bütçe çıkarmamız gerekiyor. Bundan dolayı muhtarlarımızla temaslarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA