Kız Kaçırma Meselesi Kanlı Bitti: 1 Ölü, 3 Yaralı

Sancaktepe’de iki aile arasında kız kaçırma meselesi yüzünden başlayan husumet kanlı bitti.

Taraflar arasında dün akşam meydana gelen çatışmada 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Devam eden olaylarda bugün de bir ev kundaklanarak kullanılamaz hale geldi.
Olay, Veysel Karani Mahallesi Millet Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 1 yıl önce Alican K.’nın kızı C.K. (14), Nevzat A. (35) tarafından kaçırıldı. Yaklaşık 2 hafta sonra Alican K.’nın kızını geri almasıyla iki aile arasında husumet başladı.

Bir süre sonra C.K., polise başvurarak ailesinden kötü muamele gördüğünü iddia etti. Şikayet üzerine yapılan inceleme sonrasında C.K., yaklaşık bir ay evvel ailesinden alınarak devlet yurduna yerleştirildi. Nevzat A., C.K.’yı bu kez de devlet yurdundan kaçırdı. Yaşanan olaylar sonrasında iki aile arasındaki gerginlik had safhaya ulaşırken, olaylar patlak verdi. Dün akşam saat 23.00 sıralarında Alican K.’nın oturduğu ev, Nevzat A. ve yakınları tarafından pompalı tüfekle tarandı. Alican K.’nın ailesi de karşılık verdi. Çıkan çatışmada Nevzat A. ve 3 akrabası vuruldu. Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Nevzat A. kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cinayetin ardından sabah saatlerinde de Nevzat A.’nın yakınları, Alican K.’nın ailesinin evine saldırdı. Öğle saatlerinde de 3 katlı bina kundaklandı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi ve çevik kuvvet sevk edilirken, itfaiye ekipleri çevik kuvvet eşliğinde yangına müdahale etti. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrasında söndürülürken, 3 katlı bina kullanılamaz hale geldi. Bölgede çevik kuvvetin bekleyişi sürüyor.

Bir mahalle sakini, iki taraf arasında kız kaçırma dolayısıyla husumet olduğunu ifade ederek, “Geçen gün de kavga etmişlerdi. Bugün de evi yaktılar. Kız kaçırma meselesi daha önce olan bir konuydu. Ama bugünkü kavgaları bundan dolayımı bilemiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA