Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

ANKARA - Kalkınma Bakan Cevdet Yılmaz, ''Türkiye daha üst noktalara gidecekse bu, sloganlarla olmayacak. Oturduğumuz yerde ahkam keserek de olmayacak. Bazılarının yaptığı gibi bir yerlerde durarak da olmayacak. Türkiye ilerleyecekse bu, çalışarak olacak'' dedi.

Yılmaz, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Bakanlık'ta gerçekleşen kabulde konuşan Yılmaz, yeni seçilen ASO yönetiminin Ankara'ya hayırlı olması dileğinde bulundu.

10. Kalkınma Planı hakkında değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, planın 1 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'nda görüşüleceğini hatırlattı.

Planın Türkiye'nin 2023 vizyonunun ilk 5 yıllık dönemini kapsadığını anlatan Yılmaz, iki yıldır plan üzerinde çalıştıklarını, ASO dahil birçok kurum ve kuruluş ile vatandaşların katkılarını aldıklarını söyledi.

Toplamda 10 bin kişi ve kurumun görüşlerini aldıklarını belirten Yılmaz, ''Bu plan hükümetimizin planı değil, bütün toplumun planı'' dedi.

Türkiye'nin iddialı hedefleri olduğunu kaydeden Yılmaz, planın Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalaması açısından önemine değindi.

Sanayi sektörünün plan içinde önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Yılmaz, önümüzdeki dönemde sanayinin ekonomi içindeki payının artmasını beklediklerine dikkati çekti. Yılmaz, ''Katma değeri yüksek bir sanayi yapısı planımızın önemli unsurlarından birini oluşturuyor'' diye konuştu.

Ankara'ya önemli yatırımlar yapıldığını, özellikle sanayi tesislerinden etkilendiğini belirten Yılmaz, ''Türkiye daha üst noktalara gidecekse bu, sloganlarla olmayacak. Oturduğumuz yerde ahkam keserek de olmayacak. Bazılarının yaptığı gibi bir yerlerde durarak da olmayacak. Türkiye ilerleyecekse bu, çalışarak olacak'' değerlendirmesinde bulundu.

-Özdebir'in konuşması-

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de 10. Kalkınma Planı hazırlanma aşamasında kendilerine de görev verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kalkınma planlarının Türkiye'nin gidişatı açısından önemli olduğunu kaydeden Özdebir, ''Belirlenen hedefler doğrultusunda kendimize görevler çıkarmamız lazım. Ekonominin lokomotifi özel sektör olduğuna göre işbirliğimize devam edelim'' ifadesini kullandı.

ASO olarak her zaman Kalkınma Bakanlığı ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını anlatan Özdebir, Türkiye'nin ekonomik büyüklük açısından dünyadaki yerinin daha yukarılara çıkması için sosyoekonomik endeksinin de yukarıya çıkması, bunun için de insan kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA