Gökçek Nallıhan'da Büyükşehir Belediye Yasası'nı Tanıttı

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Nallıhanda Büyükşehir Belediye Yasasının tanıtım toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gökçek, yaptığı konuşmada, yeni hazırlanan Büyükşehir Belediye Yasası ile Büyükşehir Belediyesi sınırlarına yeni girecek ilçelerin Büyükşehir Belediyesi imkanlarından daha fazla yararlanacağını belirtti.

Nallıhan'a seçimlere kadar asfalt sözü veren Gökçek, vatandaşlardan yerel seçimlerde destek istedi.

Son günlerde yaşanan olaylara da değinen Gökçek, Gezi Parkı odaklı gelişmelerde dış güçlerin etkisinin olduğunu, Türkiye'nin artık, yurt dışında fakire fukaraya elini uzatan bir ülke haline geldiğini, sadece geçen yıl Afrika ülkelerine 2,5 milyar dolar yardım yaptığını kaydetti.

AK Parti iktidarıyla ekonominin sıçrama yaptığını belirten Gökçek, şunları kaydetti:

"IMF bizden 5 milyar dolar borç para istiyor. Mondros Antlaşması nedeniyle Boğaz'dan geçen gemilerden para alamıyorlar, Kanal İstanbul Projesi ile 5 milyar dolar her yıl Türkiye'nin bütçesine para girecek. İstanbul'a yapılacak hava limanı, Avrupa'daki Londra ve Frankfurt hava limanlarını ikinci plana düşürecek. Sadece senede 15 milyar dolar, oradan gelecek. Boğaz'a köprü yapılacak, altından tren de geçecek. En az katkısı yılda 5 milyar lira. Nükleer santral yapılacak, her nükleer santral 3 milyar dolar ek gelir getiriyor. 3 tanesi 9 milyar dolar. Yani bu 4 kalem projeden toplam 60 milyar TL gelecek."

Kaynak: AA