Gazetecilere Tekme Atan Ülkücü Genç Başkan Yapılarak Ödüllendirildi

Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan’ın görevini bırakmasıyla yerine gazetecilere saldıran Ali Özer getirildi.

Gazetecilere Tekme Atan Ülkücü Genç Başkan Yapılarak Ödüllendirildi
Saldırdığı gazetecilerden özür bile dilemeyen ülkücü genç olayın üzerinden 2 ay geçtikten sonra Ülkü Ocakları İl Başkanlığına getirilmesi şaşkınlıkla karşılandı.

Bilindiği gibi, 6 Nisan 2013 günü Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları Aydın Şubesi tarafından düzenlenen ve Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in konuşmacı olarak katıldığı Alparslan Türkeş’in ölümünün 16. yılı anma etkinlikleri konferansına çelenk getiren Ahmet Emin Kapankaya’yı darp eden ülkücü gençleri görüntülemeye çalışan İhlas Haber Ajansı Kameramanı Mehmet Barlas ve Habertürk Aydın Muhabiri Durmuş Ali Kılınç, darp edilmişti. Polislerin müdahalesiyle sona eren olayda gazeteciler Mehmet Barlas ve Durmuş Ali Kılınç yaralandı. Gazeteciler ve çelenki getiren Ahmet Emin Kapankaya Efeler Polis Merkezi Amirliği’ne giderek kendilerine saldıranlar hakkında şikayetçi olmuştu.

Olaydan sonra MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak ve İl Başkanı Fevzi Köse yaşananlarla ilgili gazetecileri bürolarında ziyaret edeceklerini söylemişler konunun tatlıya bağlanmasına ön ayak olacaklarını açıklamışlardı. O günden sonra bir daha konuyla ilgili bir gelişme yaşanmazken, dün Ülkü Ocaklarından yapılan açıklamayla herkes şaşkına döndü.

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığından yapılan açıklamada, “Aydın Ülkü Ocakları’nda uzun yıllardır İl Başkanlığı görevini yürüten Burak Pehlivan görevini üniversite öğrencisi Ali Özer’e devretmiştir. Devir teslim programına Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Ozan Kaya ve MHP İl Başkanı Fevzi Köse ve çok sayıda ülkücü katıldı” ifadelerine yer verildi.

Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı görevine getirilen Ali Özer, gazetecilere saldırıda başrolü oynayan ve olay esnasında çekilen tek karede yer alan Mehmet Barlas’ın kasığına tekme atan kişi olduğu öğrenildi.

Yapılan atamanın kendilerini üzdüğünü belirten İHA Muhabiri Mehmet Barlas ve Haber Türk Muhabiri Durmuş Ali Kılınç, ödül gibi atamanın kamuoyunun vicdanına bıraktıklarını söylediler.
Kaynak: İHA