Mersin Serbest Bölge'de Sahte Evrak ve Dolandırıcılık İddiası

MERSİN - İçel Serbest Bölgesi'nin eski bazı yöneticileri hakkında, hacizli malları sahte evrak düzenleyerek kaçırdıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Abdullah Erkol, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2001 yılında İçel Serbest Bölgesi'nde yapılan usulsüzlüklerle ilgili, o dönemin bazı yöneticileri hakkında evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

İddialarda hacizli malların icra müdürlüğünün imzası olmadan başkasına sahte belgelerle kaydırılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Erkol, şunları söyledi:

"O dönemde icra müdürlüğü kanalıyla bir malı haczetmiştik. Bu mal daha sonra sahte belgelerle başkasına teslim edilmiş. Bizim mallarımız böylece yok edilmiş. Bir belge ibraz ettiler. Ancak o belgede imzası olduğu iddia edilen kişi, bu imzanın kendise ait olmadığını, o dönemde cezaevinde olması nedeniyle böyle bir imza atmasının söz konusu olamayacağını icra müdürlüğüne bildirdi. Biz de müvekkilimizin mağdur olması nedeniyle şikayetçi olduk."

Savcılığa verilen şikayet dilekçesinde, Serbest Bölge Müdürlüğü'ndeki bazı görevlilerin, icra müdürlüğü talimatına rağmen usulsüz uygulama yaptıkları ve görevi kötüye kullandıkları iddiasına yer verildi.

Dilekçede, dönemin Serbest Bölge Genel Müdür Yardımcısı B.B, Müdür Vekili Y.Ş, Müdür Yardımcısı E.M, Liman Müdürü M.Ü, Liman İşletme Şefi H.Ö, yediemin görevlisi O.A. ve söz konusu malların sahte belgelerle verildiği iddia edilen firmanın yetkilisi H.A, hakkında cezai işlem yapılması talep edildi.

Kaynak: AA