Kaybolan Çoban İçin Hava Destekli Arama Yapılacak

AFYONKARAHİSAR - Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde 3 gün önce kaybolan engelli çobanı bulmak için hava destekli arama yapılacak.

Sultandağı Kaymakamı Yusuf Gemici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Haziran Cumartesi günü ilçeye bağlı Taşköprü Köyü ile Akşehir Gölü çevresinde hayvancılık yapan Abdullah Mesci tarafından çoban olarak tutulan engelli Mehmet Akın'ın bir merkebe bindirilip hayvan barınağına gönderildiğini anımsattı. Gemici, aradan geçen sürede Akın'dan haber alınamadığı, merkebin de hayvanların barınağına yakın bir yerde bulunduğunun bildirildiğini ifade etti.

Abdullah Mesci'den konu hakkında bilgi alınmasının ardından arama çalışmalarına başlandığını belirten Gemici, aradan geçen 3 günde bir sonuç alınamadığını bildirdi.

Akşehir Gölü çevresi ve belirtilen diğer mevkilerde çobanın arandığını ifade eden Gemici, bu çalışmalarda da İlçe Janarma Komutanlığı'na bağlı asayiş ekibi, Afyonkarahisar İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Arama ve Kurtarma Birliği ekibi ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi'nin de yer aldığını kaydetti.

Çobanı bulmak için 3 gündür çalıştıklarını, bir sonuç alamadıklarını söyleyen Gemici, son olarak hava destekli arama kurtarma çalışması yapacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA