Çocuklar Bu Yıl Da Doğaya Dokunacak

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın ‘Çocuk Dostu Çankaya’ projesi kapsamında başlatılan “Doğaya Dokunuyorum” etkinliğinde bu yıl da yüzlerce çocuk doğaya dokunacak.

Çocuklar Bu Yıl Da Doğaya Dokunacak
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın ‘Çocuk Dostu Çankaya’ projesi kapsamında sürekli sayıları arttırılan oyun sokakları, gündüz bakımevleri ve etüt merkezlerinin yanı sıra her yıl düzenlenen ‘Doğaya Dokunuyorum’ etkinliğinden bu yıl da yüzlerce çocuk yararlanacak.

Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezi (TODAM) bünyesindeki çocuklar söz konusu projeyle 1-20 Temmuz 2013 tarihleri arasında izcilik kamplarından drama çalışmalarına, bisiklet şenliğinden ağaç dikimine kadar pek çok etkinlikte yer alacak.

9-12 yaş arasındaki 400 çocuğun doğayı yakından tanıması, çevre bilinci kazanması, doğadaki sorunları ve çözüm yollarını gözlemleyebilmesinin amaçlandığı proje kapsamında ekosisteme ilişkin eğitim verilecek. Kızılcahamam, Atatürk Orman Çiftliği ve Karagöl’de ekoloji gezisi yapacak çocuklar, tabiat tarihi müzesini de gezecek.

Fotoğraf çekmelerinin yanı sıra, maket çalışması, resim gibi çeşitli el becerilerine ilişkin faaliyetlerde bulunacak olan çocuklar, yirmi gün sonunda yaptıklarını sergileme imkanı bulacaklar.

Çocuklar, aralarında TEMA Vakfı, Türkiye İzcilik Federasyonu Ankara İzcilik İl Temsilciliği, Delta Bisiklet, Aktiffelsefe ve Sinemart’ın yanı sıra GEA’nın (Toprak Ana) da bulunduğu çalışmalarda, izcilik aktivitelerinde bulunarak, bisiklete binerek, ağaçları tanıyarak doğaya dokunacak. Bin Çocuk Korosu ile bir araya gelecek olan çocuklar, hep birlikte doğa şarkıları söyleyecek.
Kaynak: İHA