Arapça’nın Şampiyonları Kutsal Topraklara Uçtu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği ile ortaklaşa düzenlenen 4. İmam Hatip Liseleri Arası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları'nın birincileri umreye gitti.

Bu yıl 4’üncüsü Selçuklu Mahmut Sami Ramazanoğlu A. İHL'nin ev sahipliğinde 17-18 Mayıs tarihlerinde Konya'da yapılan Arapça Yarışmaları Türkiye finalleri sonucunda umre ödülüne layık görülen Arapça Bilgi, Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma (Hitabet-Piyes) ve Arapça Musiki yarışmalarının birincileri ve onları yarışmalara hazırlayan öğretmenleri, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mekke ve Medine'deki ev sahipliği kapsamında umre ibadetlerini gerçekleştirecek.

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yarışmalarda başarılı olan öğrenci ve öğretmenleri kutsal topraklara uğurlamaktan dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, “Giden kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan sağlık ve afiyet içinde bir umre ibadeti ve ziyaret niyaz ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Dairesi yetkililerine ve yarışmaların her aşamasında bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen değerli büyüklerimize teşekkürü borç biliriz” dedi.

4. Arapça Yarışmaları’nda birincilik ödülüne layık görülenlerin isimleri ve okulları şöyle:
“Arapça Bilgi Yarışması dalında Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL öğrencileri, Muhammed İkbal Aktaş, Hüseyin Pektaş, Galip Navruz, Hamza Gündüz ve hocaları İsmail Aldemir; Arapça Şiir Okuma dalında İstanbul Gaziosmanpaşa Kazım Karabekir AİHL öğrencisi Gülbeyaz Çiçek ve öğretmeni Ahmet Zeki Yunusoğlu; Metin Canlandırma (Hitabet) dalında Afyonkarahisar Merkez AİHL öğrencisi Cavit Hondi ve öğretmeni Ayşe Demet Aydoğan; Arapça Musiki dalında Ankara Yeni Mahalle Tevfik İleri AİHL öğrencileri Hasan Enes Sağiroğlu, Mehmet Emin Bayram, Furkan Emre Babayiğit ve öğretmenleri Humeyra Nazlı Tan.”
Kaynak: İHA