Halkın ‘Mustafa Baba’sı Yarbay Turan Şemdinli’den Ayrıldı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki 34. Hudut Tugay Komutanlığında görevli ve halk arasında ‘Mustafa Baba’ olarak bilinen İkmal Yarbay Mustafa Turan, tayininin çıkması üzerine ilçeden ayrıldı.

Halkın ‘Mustafa Baba’sı Yarbay Turan Şemdinli’den Ayrıldı
Şemdinli ilçesinde “Mustafa Baba” lakabıyla halkın gönlünde taht kuran ve herkesle kurduğu iyi diyalogla bilinen Yarbay Turan, görev süresinin dolması nedeniyle İstanbul Küçükyalı İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Lojistik Destek Komutanlığına albay olarak atandı. 12 senedir Tunceli, Bingöl, Şırnak, Van, Erzurum ve en son olarak Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde görev yapan Yarbay Turan’nın ilçeden ayrılması, halk arasında üzüntüye neden oldu. Trabzon’un Of ilçesi Çaykara beldesinde doğan ve 2 çocuk babası olan Yarbay Turan, Şemdinli ilçesinde görev yaptığı sürede sadece 6 defa ailesini görmeye gitti.

Şemdinli’de görev yaptığı sürede birçok olay yaşayan Yarbay Turan, “2 yıl içinde çok şeyler yaşadım. 11 Eylül 2011 olayları, 28 Ağustos 2011 Bembo Vadisi’nde birlikte olduğumuz 3 arkadaşımız şehit oldu. 5 Kasım 2012 yılındaki patlamada hayatını kaybeden Faris Demircan’ın ölümü herkes gibi beni çok üzmüştü. Halen o gün yaşananları unutamıyorum” dedi.

Lezgin Yavuz Osmanoğlu ise, Mustafa Yarbay’ın kendileri için bir kardeş gibi olduğunu belirterek, “İyi günde, kötü günde hep yanı başımızdaydı. Bir lokma ekmeğimizi beraber paylaştığımız çok zamanlar olmuştu. Kendisinin buradan ayrılmasından dolayı çok üzgünüm” dedi.

Sadık Demiralp da, “Mustafa Baba” lakaplı Yarbay Turan’ın birçok kişi için idol olduğunu belirterek, “Mustafa Baba hep, ‘İnsanı insan olduğu için seveceksin. Herkesin gönlünün bir köşesinde mutlaka bir iyilik vardır. Önemli olan onu çıkarmak için emek sarf etmektir’ derdi. Onun buradan gitmesi bizleri çok üzmüştür. İnşallah gideceği yerde mutlu, mesut ve bahtiyar olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA