İmralı'dan dönen heyetten ilk açıklama

imralı'da Öcalan'la görüşen heyetin dönmesinin ardından BDP'den şu açıklama geldi...

İmralı'dan dönen heyetten ilk açıklama
Açıklamada şöyle denildi;

İmralı Adası'nda Sn Öcalan ile görüşen heyetimiz dönmüştür. Görüşmeyle ilgili bugün açıklama yapılmayacak, ancak yarın (25 Haziran Salı) yazılı bir açıklamayla kamuoyu bilgilendirilecektir.

KRİZE ÖCALAN MÜDAHALESİ

BDP heyeti Sırrı Süreyya Önder olmadan İmralı Adası'na gitmek istemeyince devreye Öcalan girdi, kriz büyümeden sona erdi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere bugün İmralı Adası'na hareket etti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan'dan oluşan BDP heyeti, Abdullah Öcalan ile görüşmek için İstanbul'dan İmralı Adası'na doğru yola çıktı. İmralı Adası'na gerçekleştirilecek olan 7'inci ziyarette, daha önceki ziyarette olduğu gibi İstanbul Gezi Parkı prordestolarına katıldığı için hükümetten veto yediği ileri sürülen BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreya Önder'in yer almadığı belirtildi. Geçen hafta hükümet ile görüşen BDP, ayda en az iki kez İmralı'ya gitmek istediklerini ve Öcalan ve diğer hükümlülerin aileleri ve avukatları ile görüşmelerinin düzenli sağlanmasını istemişlerdi.

BDP, İMRALI'YA ÖNDER'SİZ GİTMEK İSTEMEDİ

İmralı Adası'na 2 gün önce gitmesi beklenen BDP'lilerin heyette İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yer almayacak olmasına tepki göstererek, ziyareti gerçekleştirmek istemedikleri öğrenildi. Bunun üzerine bir devlet heyetinin İmralı'da Öcalan ile görüşerek, durumu bildirdiği ve Öcalan'ın da çağrısıyla BDP heyetinin adaya gitmeye karar verdiği belirtildi.