'Sivas Olaylarının 20. Yılı Anma' Mitingi Sona Erdi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kadıköy’de "Sivas Olaylarını 20. Yılı Anma" mitingi düzenledi.

'Sivas Olaylarının 20. Yılı Anma' Mitingi Sona Erdi
"Sivas Olaylarının 20. Yılı Anma" mitingi saat 17.00’de Kadıköy Meydanı’nda kalabalık bir katılımla başladı.

Mitinge başta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, sanatçılar Arif Sağ ve Sabahat Akkiraz ile davetliler olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Kadıköy Altıyol’dan slogan atarak gelen gruplar, arama noktalarından geçerek miting alanına ulaştı. Miting, Sivas olayları ve Gezi Parkı eyleminde ölenler için saygı duruşunda bulunularak başladı.

Ardından hayatını kaybeden isimler sahneden anons edilerek yeniden yad edildi. Bu sırada aşırı sıcaklardan etkilenen bazı vatandaşların baygınlık geçirdikleri gözlendi.

Burada mitinge katılanlara hitaben bir konuşma yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tarihi günler yaşandığını ifade eden Bülbül, İstanbul'a yapılacak 3’ncü köprü isminin Yavuz Sultan Selim olmasını kabul etmediklerini söyleyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapılacak başka büyük projelere Pir Sultan Abdal ve Hacı Bektaş-ı Veli isimlerinin verilebilineceğini söylediğini hatırlatan Bülbül, "Sivas'taki üniversitenin adını Pir Sultan Abdal Üniversitesi yap, Hacı Bektaş ve Dua Bilimleri Üniversitesi kur, Tunceli ismi bir askeri operasyon ismidir, Dersim yap. Dersim'deki üniversitenin adını Seyit Rıza Üniversitesi yap" diye konuştu.

Bülbül, Sivas olaylarının görüldüğü davanın zaman aşımına uğramasıyla ilgili de, "Bu tarihe sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Bülbül’ün yaptığı konuşmanın ardından sahneye çıkan sanatçı Arif Sağ ve Sebahat Akkiraz sevilen şarkı ve türküleri seslendirdi.

Miting, sanatçıların verdiği konserin ardından olaysız şekilde dağılırken, dağılım sırasında bir grup, özel bir televizyon kanalının yayını engellemek istedi. Miting, atılan bu sloganların dışında olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA