Saklı Cennet Borabay Gölü Doğa Severleri Bekliyor

AMASYA - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Amasya'nın Taşova ilçesindeki Türkiye'nin el değmemiş en güzel göllerinden biri olarak gösterilen Borabay, doğa severleri bekliyor.

Doğal heyelan gölü Borabay, doğanın canlanmasının ardından çevresindeki meşe, kayın, çam ağaçları ve zengin bitki örtüsü ile özellikle kamp yapmak isteyenler ile piknikçiler ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin gözde mekanı oldu.

Dogal bir set gölü olan Borabay, ilçeye 15 kilometre uzaklıkta ve bin 50 metre yükseklikte yer almaktadır. Çevresinde yataklı bungalov evler, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüşü parkuru gibi imkanlar sunan Borabay Gölü, doğal güzellikler ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi fösterdiği bir merkezdir.

Her mevsim bünyesinde barındırdığı bir çok endemik bitki örtüsü ile de dikkat çeken Borabay Gölü, göl manzaralı kamp ve piknik yapmak isteyenler ile yaylalara açılan güzergahları sayesinde doğa ile iç içe yürüyüş yapmak isteyenlerinde beklentilerine cevap verebiliyor.

Borabay Gölü, çevresindeki zengin ağaç türleri ile gökyüzündeki bulutların yansımalarını yüzeyine yansıtarak güzel manzaralar oluşuyor.

Kaynak: AA