Konya’da Büyükşehir’den 1 Milyarlık Yatırım Hamlesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mahalle Meclisi Programları kapsamında Beyazıt, Beyhekim ve Büyük İhsaniye Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Konya’da Büyükşehir’den 1 Milyarlık Yatırım Hamlesi
Barbaros İlkokulu bahçesinde düzenlenen programda mahalle sakinlerinin ve muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Tahir Akyürek, Konya’da son yıllarda büyük yatırımlar yapıldığını hatırlatarak, daha önce ihalesi yapılmış ve yapımı devam edenlerin dışında, son bir ayda yapılan, önümüzdeki 15 gün içinde yapılacak yatırımlar ve ihaleler hakkında bilgi verdi. Tüm Konya geneline hitap eden 40 bin kilometre karelik alanla ilgili 1/100.000’lik ve 1/25.000’lik planların ihale edileceğini kaydeden Başkan Akyürek, “584 köy, 168 belde, 31 ilçede tüm evlere girilerek Sosyal Doku Haritası çıkarılması ile tüm Konya’nın Coğrafi Bilgi Sistemi oluşturulması çalışması başlayacak. Malas Caddesi altgeçit inşaatının yer teslimi yapıldı. Galericiler-DSİ-Karayolları arasındaki altgeçit ihaleye çıktı, Borsa Köprülü Kavşağı ve Hayvan Borsası hizmete açıldı. Tarihi Konya Çarşısı’nın ek proje ve yapım ihalesi gerçekleşti. Mevlana Meydanı’ndaki kamulaştırmalar tamamlandı. 7,5 milyon TL harcanarak 17 iş yerinin kamulaştırma işleminin yapıldı. 100 doğal gazlı, engelsiz, klimalı otobüs ihalesi yapıldı. Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ihtiyaçlara cevap vermek üzere 10 adet karla mücadele aracı için ihaleye çıkılacak. Selçuklu Eserleri Minyatür Parkı, iş makineleri ve tüm Konya’nın ilaçlanmasıyla ilgili ilaç ihaleleri de bugünlerde yapılacak. Şehir Meydanı’ndaki çalışmalar yeniden başladı.

Konya Müzesi, Mevlana Müzesi ve o bölgedeki çalışmalarla ilgili protokol imzalandı, süreç başladı.

Konevi Meydanı ve bu kapsamda 3 katlı yeraltı otoparkı çalışması başladı.

Veledrom projesi teslim edildi. 1 Temmuz’da Alaaddin-Adliye Tramvay Hattı’nın ihalesi var. Daha önce ihalesini yaptığımız 60 tramvayın montaj çalışması devam ediyor. Tramvaylar önümüzdeki aylarda gelmeye başlayacak” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Ayürek, son 1 ay içinde başlanan ve gelecek 15 gün içinde başlayacak çalışmaların toplam tutarının 810 milyon TL olduğunu belirterek, “Bilim Merkezi, Stadyum, 10 Bin Kişilik Spor ve Kongre Merkezi, restorasyon çalışmaları, çevre yolları gibi çok sayıdaki yatırım dikkate alındığında 1 milyar TL’nin üstünde bir yatırım hamlesinin devam ediyor. Konya için ne yapılsa az olacak. Konya’mız misyonu olan şehirdir. Konya’mızda daha büyük hedeflerle yapılamayan ne varsa hepsini tamamlamak için büyük bir potansiyel vardır. Halkla belediye ve bütün kurumlar birlikte çalışmaktadır” şeklinde konuştu.

Mahalle Meclisi programında daha sonra muhtarlar ve mahalle sakinleri taleplerini dile getirirken, talepler kayıt altına alınarak takibi başlatıldı.
Kaynak: İHA