Ak Parti Konya İl Başkanı Sorgun'un Berat Kandili Mesajı

KONYA - AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sorgun, mesajında, Berat Kandili'nin kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları bitirme, kin, nefret ve intikam duygularının geride bırakıldığı gün olarak nitelendirdi.

'Berat'ın inananların günahlarından arınarak temize çıkmaları, ilahi af ve rahmete nail olmaları anlamına geldiğini belirten Sorgun, şunları kaydetti:

"Bu mübarek geceler, dünyanın koşuşturması içinde varlık ve yaradılış gayesini unutup sonu gelmez emel ve hevesler peşinde koşarak, koca bir ömrü heba edenlere kendilerini sorgulama fırsatı sunar. Rabbimiz, kendimize ve bütün insanlığa karşı sorumluluklarımızı hatırlatır, bu görevlerimizi ihmal edip etmediğimizi yeniden düşünme, tövbe ederek geçmişi affettirme, dua, azim ve kararlılıkla geleceği yeniden inşa etme imkanı sağlar. Bu özel günlerin her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten geri durmayı öğretir. Hızla akıp giden bir ömür içisinde böylesine mübarek bir geceye bizleri bir kez daha eriştirip güzel bir fırsat bahşettiği için Cenabı-ı Hakk'a ne kadar şükretsek azdır. Bu mübarek gecenin hayırlara vesile olması dileğiyle, İslam aleminin, ülkemizin ve tüm Konyalı hemşehrilerimizin Berat Kandili'ni kutluyorum."

Kaynak: AA