Bornova Belediyesi Kendi Enerjisini Üretecek

İZMİR - Bornova Belediyesi, kendi hizmet binalarında tükettiği elektriğin dörtte birini karşılayacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İZKA'dan 1 milyon lira hibe desteği sağlanan "Fotovoltaik Güç Tesisi Projesi" sözleşmesini imzaladı.

İZKA'da yapılan törende konuşan Sındır, tesisin Bornova Belediyesi'nin hizmet binalarında kullanılan elektrik enerjisinin 4'te birini karşılayacağını belirterek, İZKA ile birlikte daha önce dört projeyi daha hayata geçirdiklerini hatırlattı ve "İZKA'nın sağladığı bu tür finans destekleri belediyeler, diğer kamu kuruluşları ve özel kuruluşlar için çok önemli. Dileğimiz ülkemizin tümünde yenilenebilir enerji teknolojilerine ve kaynaklarına yönelik daha fazla yatırım olsun ve halkın bilinci daha da üst düzeye taşınsın" dedi.

Bu tip çalışmaların dünyanın her yerinde ulusal politikalarla ancak bir noktaya kadar getirebildiğini ve tıkandığı ifade eden Sındır, çevre ve enerji konularındaki politikaların yerel politikalarla desteklenmediği sürece başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını kaydetti.

Sındır, "Yerel yönetimler bu tür çalışmalarla ulusal politikaların da gerçekleşmesini sağlayacaktır. İşte bu nedenle Bornova Belediyesi olarak bu konudaki duyarlılığımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Yönetim kurulu üyesi olduğum Avrupa Enerji Kentleri toplantılarında İZKA tarafından desteklenen bu projelerimizi büyük bir onur ve gururla anlatacağım" diye konuştu.

İZKA Program Yönetimi Birim Başkanı Murat Çelik ise "Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmamız gerekiyor" dedi ve gelecek süreçte sürdürülebilir ve yenilenebilir enerjinin daha fazla ön plana çıkacağını söyledi.

Kaynak: AA