2013 LYS-2 Kimya Soruları ve Cevapları Sınavın Ardından Bu Sayfada Olacak - osym.gov.tr

LYS-2 Fizik, Kimya, Biyoloji sınavı bugün yapıldı. LYS Fizik, Kimya, Biyoloji sınavında binlerce üniversite adayı ter döktü. Fizik, Kimya, Biyoloji sınav sorularını ve cevaplarını kontrol etmek isteyen öğrenciler web sitelerine akın etti. LYS Fizik, Kimya, Biyoloji soruları ve cevapları TRT Haber ve TRT Okul'dan canlı olarak cevaplanacak. LYS Fizik, Kimya, Biyoloji soruları ve cevaplarını beyazgazete.com'dan da kontrol edebilirsiniz.

2013 LYS-2 Kimya Soruları ve Cevapları Sınavın Ardından Bu Sayfada Olacak - osym.gov.tr
2013 LYS-2 Fizik, Kimya, Biyoloji sınavı bugün yapıldı. Fizik, Kimya, Biyoloji sınav sorularını ve cevaplarını kontrol etmek isteyen öğrenciler web sitelerine akın etti. LYS Fizik, Kimya, Biyoloji soruları ve cevapları TRT Haber ve TRT Okul'dan canlı olarak cevaplanacak. LYS Fizik, Kimya, Biyoloji soruları ve cevaplarını beyazgazete.com'dan da kontrol edebilirsiniz.

ÇÖZÜMLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) saat 10.00'da başladı. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılan sınava 332 bin 284 aday başvurdu. Tek oturumda yapılan sınav 135 dakika sürecek. LYS-2'de, fizik, kimya ve biyoloji testleri yer alıyor. Testlerde 30'ar soru bulunacak ve 45'er dakika cevaplama süresi verilecek. Öğrenciler ayrı soru kitapçıklarındaki testler için tek cevap kağıdı kullanacak.

LYS KİMYA SORULARI AÇIKLANDIKTAN SONRA BU SAYFADA OLACAK

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sabah erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler, adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

> 2013 LYS MATEMATİK SORULARI İÇİN TIKLAYIN

> 2013 LYS TARİH SORULARI İÇİN TIKLAYIN

> 2013 LYS GEOMETRİ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

> 2013 LYS FELSEFE SORULARI İÇİN TIKLAYIN

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa salondan çıkmaları yasak. Her ne sebeple olursa olsun sınav salonundan ayrılan aday, sınava devam edemeyecek.

LYS-2 Kimya soruları ve cevapları sınavın ardından bu sayfada olacak.