Güvenlik Görevlisiydi, Boks Şampiyonu Oldu

BARTIN - SELİM BOSTANCI - Tavsiye üzerine başladığı kick boksta çeşitli şampiyonluklar kazanan, geçiş yaptığı boksta "Demir Leydi" adıyla anılan milli boksör Şennur Demir, kariyerine yeni başarılar ekliyor.

Koşu yaparken Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğünde görevli şube müdürünün tavsiyesi üzerine 2006 yılında spor kulübünde kick-boksa başlayan Demir, boksa başlamasının ardından 3. ayda düzenlenen ilk yarışmada Türkiye 3'üncüsü oldu.

2007'de üçüncülük, 2008'de de Türkiye şampiyonluğu kazanan Demir, 2010'da Danimarka'da düzenlenen Ashira Budokoi-Do Dünya Şampiyonası'nda ikinci oldu.

2011'de boksa geçiş yapan Demir, Uluslararası Amatör Boks Birliğince Polonya'da düzenlenen Avrupa Birliği Kupası'nda ikincilik kazandı.

Demir, bu yıl da Isparta'da yapılan Türkiye Yıldızlar, Gençler ve Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası'nda büyük bayanlar kategorisinde şampiyon oldu.

-Antrenmanlara ailesinden habersiz katıldı

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora ilk başladığında ailesinin haberi olmaması nedeniyle antrenmanlara gizli gittiğini söyledi.

Gönül verdiği spora başladığında, il dışında düzenlenecek şampiyonalara katılabilmek için ailesine yalan söylemek zorunda kaldığını ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"3 ay boyunca ailemden habersiz antrenmanlara gitmiş ve önemli bir yol almıştım. 3 ayın sonunda Tokat'ta düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na katılmam gerekiyordu. Şampiyonaya gitmeden bir gün önce evde valizimi hazırlamıştım. Aileme 'Çalıştığım yurtta arama yapılacak ve 3-4 gün sürecek. Ben de orada güvenlik görevlisi olarak görevli olacağım' demiştim ama o gün Tokat'a gideceğimi öğrenmişlerdi. Annem izin vermedi ve durumu babama anlattı. Babam da 'Herkes kendi ayakları üzerinde dursun' diyerek bana destek çıktı. Gidemeyecek olmanın endişesini taşıdığım Tokat'taki şampiyonada Türkiye 3'sü olmuştum. Ardından antrenörümden de gizli çalıştığım zamanlar oldu.

Mesela eve boks torbası almıştım ve her gün bin yumruk çalışıyor, sabahları erken kalkıp koşular yapıyordum."

-Öğrencisi olduğu üniversitede güvenlik görevlisiydi

Demir, 2003 yılında İstanbul Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladığını, 2005'te geldiği Bartın'da da üniversitenin meslek yüksekokulunda mesleğini sürdürdüğünü aktararak, 2011-2012 akademik yılında milli sporcu kontenjanından Bartın Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'ne girmeye hak kazandığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA