16. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali

DÜZCE - 16. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali, çeşitli ülkelerden katılımcıların kortej yürüyüşüyle başladı.

Çuhallı Çarşısı'nda toplanan, ülkelerine ait yöresel kıyafetler giyen grup, bando ve marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada düzenlenen törende konuşan Düzce Valisi Adnan Yılmaz, tarihin, kültürün, yeşilin ve mavinin kenti Düzce'de 16. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali'ni gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne adını yazdıran tarihi Ceneviz Kalesi'nin restorasyon çalışmaları için start verildiğini anımsatan Yılmaz, "Yine Aktaş Şelalesi, Kurugöl Kanyonu ve Şelalesi, Akkaya Mesire Yeri, Sarıyayla Şelalesi, Fakıllı Mağarası ve Tahirli Şelalesi gibi mesire alanlarında çevre düzenlemesi ve iyileştirme çalışmaları yapılmıştır. İnanç turizmine yönelik de çalışmalar tamamlandı" diye konuştu.

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ise kentin gelişimine katkı vermek istediklerini belirterek, tüm çabalarının geleceğin Akçakoca'sını ortaya çıkarmak olduğunu vurguladı.

Sosyal ve kültürel alanda çok önemli çalışmalar yaptıklarını, yapmaya devam edeceklerini aktaran Albayrak, "Hedefimiz, Akçakoca'da yeni dostluklar kazanmak, yeni kültürlerle tanışmak ve burayı dünyaya tanıtmaktır. Bu kapsamda Senegal, Gürcistan, Suriye, Azerbaycan, Romanya, Ukrayna, Mısır, Rusya ve Lübnan'dan konuklarımız geldi. Akçakoca'nın sevgi, barış ve kardeşliğin kenti olmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Dört gün sürecek etkinliğin ilk gününde festival ateşi yakıldı, halk oyunları oynandı, konser verildi.

Kaynak: AA