Rektör Battal'dan Vgc'ye Ziyaret

VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Vangölü Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

VGC Başkanı Fatih Sevinç, başkan yardımcısı Şükrü Akyüz, yönetim kurulu üyeleri Osman Bekleyen, Ömer Aytaç Aykaç ve Selahattin Akdaş tarafından karşılanan Battal, VGC'nin yeni idari binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üniversitede, depremden sonra sağlanan gelişmeleri değerlendiren Battal, yapılan çalışmalar ve sunduğu katkıdan dolayı öğrenciler adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Battal'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren VGC Başkanı Sevinç de 2011'de kentin iki büyük deprem yaşadığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bu süre içinde Vanlıların birçoğu başka illere gitmek zorunda kaldı. Ancak bizler kamu görevi yaptığımız için çok yakın arkadaşlarımızı depremde kaybetmemize rağmen kenti terk etmeyerek ilimizin yeniden imarı konusunda olumlu haberler yapmaya çalıştık. Sadece deprem değil üniversite ile ilişkilerimiz her zaman en üst seviyede olmuştur. Bunun da en önemli nedeni, yönetimin basın mensuplarıyla kurduğu diyalogdur. Üniversitemizin dünya üniversiteleri arasında hak ettiği yeri alması konusunda bizler de elimizden gelen katkıyı yapacağız."

Kaynak: AA