Şanlıurfa'da 10 Yıllık Husumet Sona Erdi

Bozova ilçesinde iki aile arasında 10 yıldır süren husumet, düzenlenen barış yemeği ile sona erdi

Bozova ilçesinde, yaklaşık 10 yıl önce iki aile arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan ve 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı.

İlçeye bağlı Köseşahin köyünde, Şahin ve Kılıç aileleri arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, aileler arasında husumet başladı.

İki aile arasında bugüne kadar süren husumet, yakınlarının girişimiyle sonlandırıldı.

Birecik ilçesinde protokol üyelerinin de katılımıyla bir tesiste düzenlen barış yemeğinde, aile büyüklerinden Yusuf Şahin ve Abdullah Kılıç kucaklaşarak barıştı.

Kılıç, uzun süredir sıkıntı çektiklerini ancak düzenlenen yemekle bir araya gelerek barıştıklarını belirtti.

Şahin de bir daha aynı olayların yaşanmamasını temenni ederek, bu tür kavgaların barışla sonuçlanmasının önemine değindi.

Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı ise kardeşliğin esas temelinin "barış" olduğunu söyledi.

Kan davasının sonunun olmadığını ifade eden Pınarbaşı, şunları kaydetti:

"Bu işin en güzel sonu barıştır. Bugün bu barışı hep birlikte yaşadık. Yaşananlar bölgemizin değişmeyen kuralıdır. Kavgalar olur ama araya giren insanlar her iki aileyi kendi gönüllerine bırakmazlar ve barışın olması, insanların kardeşçe yaşaması için çaba sarf ederler. Çünkü barışın devam etmemesi yalnız o iki aileye değil bölgenin tamamına yansıyarak rahatsız eder. Bu nedenle istenmeden yaşanan bu gibi olayların en güzel hali barışla sonuçlanmasıdır."

Yemeğe, Birecik Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Dursun Çiftçi, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Birecik Müftüsü Mekki Solmaz ve her iki ailenin mensupları katıldı.

Yaklaşık 10 yıl önce Kılıç ve Şahin aileleri arasında muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA