Ab Öykü Yarışmasında, Erzurum’un Başarısı Alkış Aldı

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından düzenlenen 2013 Öykü Yarışmasında dereceye giren ilk üç öğrenciye ödülleri, Eskişehir Anemon Otel’de düzenlenen törenle verildi.

Ab Öykü Yarışmasında, Erzurum’un Başarısı Alkış Aldı
Her yıl Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen öykü yarışması, Türkiye genelindeki 22 AB Bilgi Merkezi tarafından koordine ediliyor. Bu yıl 550 okuldan, 4 bin 500 öğrencinin katıldığı yarışmanın Eskişehir’deki ödül törenine, 21 ilden öğrenci, öğretmen ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisini kapsayan 200'den fazla kişi katıldı.

Dereceye giren üç öykü, Türk yazar ve uzmanların yanı sıra Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından belirlendi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati ile Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem tarafından verildi.

Yarışmada Erzurum Hasani Basri Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Besra Rümeysa Küçük, "Gökkuşağının Altında" adli öyküsü ile ikinci olurken, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent Erzurum Laboratuvar Lisesi Öğrencisi İrem Gaye Kars ise mansiyon ödülü aldı.

Dereceye giren öğrenciler ödül olarak, AB kurumlarını ve ilgili kuruluşları ziyaret etmek ve Avrupalı yazarlarla tanışmak üzere Brüksel ve Litvanya’ya gidecek.
Kaynak: İHA