Orta Karadeniz'de Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı

Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü, Samsun, Tokat, Amasya ve Ordu'da kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Samsun ve çevresinin Karadeniz üzerindeki alçak basınç sisteminin ve nispeten serin havanın etkisi altına girdiğini belirtti.

Bu gece sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkisini arttıracağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Samsun il geneli ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Samsun'un doğu ilçeleri Tekkeköy, Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ile Ordu'nun batı ilçelerinden İkizce, Çaybaşı, Akkuş, Ünye, Kumru, Fatsa, Çamaş, Korgan, Kabataş, Gürgentepe ve Aybastı ilçelerinde şiddetli, Amasya'nın kuzeydoğu ilçeleri Suluova, Taşova ve Tokat'ın kuzeydoğu ilçeleri Erbaa, Niksar, Başçiftlik ve Reşadiye ise kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Mevsim normallerinin bir miktar üzerinde seyreden sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarların hafta boyunca genel olarak batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvetli, yağış anında ise zaman zaman saatte 50 kilometre kuvvette çıkacağı bekleniyor."

Açıklamada, kuvvetli yağışlar ve rüzgar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve yetkililiren dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: AA