Afgan İdareciler, Türkiye'de Kamu Yönetimi Eğitimi Alacak

Afganistan'dan gelen kamu yöneticileri, Bursa'da bir hafta boyunca kamu yönetimi eğitimi alacak.

Javzjan Vali Yardımcısı Abdurrahman Mahmudi ve kadın kaymakam Sayire Şikib Sadat'ın aralarında bulunduğu, Afganistan'ın 34 vilayet ve 367 ilçesini temsil eden heyet, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti.

Vali Harput, burada yaptığı konuşmada, birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Javzjan'ın İdari Yapısının Güçlendirilmesi" Projesi kapsamında Bursa'ya gelen heyetin kentte eğitim göreceğini söyledi.

Her zaman Afgan halkının yanında olduklarını ifade eden Harput, şöyle konuştu:

"Afgan idarecilerin halkın huzurlu ve güvenli şekilde kalkınması için çok önemli hizmetleri olduğunu biliyorum. Kalkınma mücadelenizde Türkiye, her zaman sizinle olacaktır. Buradaki bir haftalık programınızda Türkiye'deki idare sistemi, yönetim biçimi ve diğer konularda ilgili arkadaşlarım size gerekli bilgilendirmede bulunacaktır. Bu esnada Bursamızın tarihi, kültürel, ekonomik ve turistik güzelliklerini de göreceksiniz. Bursa, Türkiye'nin lokomotifidir, buradaki ilerlemeyi gördükten sonra kazandığınız vizyon ile kendi bölgelerinizde daha büyük bir heyecanla güzel hizmetlerde bulunacaksınız."

Javzjan Vali Yardımcısı Mahmudi de 35 yıldır savaşın içinde, ateş penceresinde yanan bir ülkeden geldiklerini belirterek, Türkiye'nin bu süreçte hep Afgan halkının yanında olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından Harput, Mahmudi'ye İznik çinisi hediye etti, Mahmudi de Harput'a ülkesinin milli kıyafetini verdi.

Heyet, Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun'un koordinatörlüğünde çeşitli programlara katılacak, kaymakamlıklarda eğitim alacak. Bir vali yardımcısı, 10 kaymakam ve müdürlerin bulunduğu heyet, bir haftalık eğitimin ardından ülkelerine dönecek.

Kaynak: AA