Taksim Gezi Parkı Odaklı Olaylar

ANKARA - Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek için Ankara'da düzenlenen gösteride yaralanıp tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Kızılay'da düzenlenmesi planlanan törene izin verilmemesi üzerine göstericilerle polis arasında başlayan çatışmalar sürüyor.

Sarısülük için Kızılay Meydanı'nda düzenlenmesi planlanan anma töreni için gelenler Sarısülük'ün yaralandığı yere karanfil bıraktı. Göstericilerin yolu trafiğe kapatması üzerine polis, bunun yasal olmadığını belirterek, kalabağın dağılmasını istedi. Anonslarla yapılan uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa güvenlik güçleri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahelede bulundu.

Müdahalenin ardından Ziya Gökalp Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Sıhhiye yönüne doğru çekilen kalabalık, ara sokaklarda barikat kurarak polise taş attı. Polis ara sokaklarda da göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahaleyi sürdürdü.

Ara sokaklardan yeniden Kızılay Meydanı'na gelen göstericiler, yolu trafiğe kapatıp slogan atarak eylemlerine devam etti.

Polis bu kişileri de gaz bombası ve tazyikli suyla dağıttı.

Ara sokaklarda barikatlar oluşturan ve ateş yakan göstericilere, polisin gaz bombası ve tazyikli suyla yaptığı müdahale sürüyor.

Öte yandan göstericiler ve çok sayıda vatandaş gazdan etkilendi. Atılan cisimlerle yaralanan bazı kişiler de ambulanslarla hastanelere götürüldü.

Göstericilerden bazıları gözaltına alındı.

Kaynak: AA