UNESCO Jeoparklar Ağı Denetçisi Schöller, Kula Volkanik Jeoparkı'na Hayran Kaldı

UNESCO Jeoparklar Ağı Denetçisi Dr. Andreas Schöller, Kula Volkanik Jeopark Alanı gezdi, Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı üyeliği için umutlu olduğunu söyledi.

UNESCO Jeoparklar Ağı Denetçisi Schöller, Kula Volkanik Jeoparkı'na Hayran Kaldı
Kula Volkanik Jeopark gezisinde Dr. Andreas Schöller'e, Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı Binbaşı Musa Özgül, Belediye Başkanı Selim Aşkın, jeopark gönülleri ve vatandaşlar da eşlik etti.

Kula Divlit Yanardağı bölgesine kurulan Gezi Parkurunu gezen UNESCO Jeoparklar Ağı Denetçilerinden Almanya'dan Dr. Andreas Schöller, Kula'nın Avrupa ve UNESCO Jeoparklar Ağı'na üyelik noktasında her türlü çalışmanın yapıldığını ve sadece Jeositler noktasında değil; aynı zamanda kendi içindeki kültür hazinesi ile diğer adaylar arasında bir adım önde olduğunu söyledi.

Gezi parkurunda kolay gezilebilir olmasının yanında, yönlendirme ve bilgilendirme levhaları ile doğal bir ortam oluşturulduğunun altını çizerek, Kula'nın jeopark üyesi olmasını artık gönülden istediğini söyledi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, 2010 yılından bu yana Kula Volkanik Jeopark alanın oluşturulması noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını tüm belediye personelinin gece gündüz demeden Gezi Parkuru alanın oluşturulması için çok çaba sarfettiklerini söyledi.

Kula'nın Jeopark alanı ilan edilmesi ile birlikte Kula'nın Türkiye'deki diğer Jeopark alanları içinde öncü olacağının altını çizdi. Kula Volkanik Jeopark Alanında 80 den fazla volkan konisi, 5 patlama çukuru, fosilleşmiş ilkel insanlara ait fosilleşmiş ayak izleri, geniş bir alana yayılmış bazaltik lav örtüleri yer aldığının ifade eden Başkan Aşkın, Eylül 2013'te İtalya'da verilecek olan karar ile Kula'nın kurtuluşunu iki kere kutlayacaklarını, bir kez daha tarihe geçmenin onurunu yaşayacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA