Sergi Açılışında 4 Dakika Saygı Duruşunda Bulundular

Selçuk Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Havutçulu köyündeki bayanlara yönelik açtığı dikiş-nakış kursu tamamladı.

Sergi Açılışında 4 Dakika Saygı Duruşunda Bulundular
13 kursiyerin katıldığı kursta, bayanların el becerileri sergilendi. Saygı duruşu sırasında ezan da okunmaya başlayınca, saygı duruşu 4 dakika sürdü

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Çakal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nuri Gökgöz, Havutçulu Köyü Muhtarı Şener Ulu, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi saygı duruşunda bulunan katılımcılar, aynı anda ezan okununca saygı duruşuna devam ettiler. Yaklaşık 4 dakika süren ezanın bitimini bekleyen katılımcılar, hemen ardından İstiklal Marşı'nı söylediler.

Açılışta konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek, bu tür sergilerin birçoğunun bayan kursiyerlerin Halk Eğitim Müdürlüğüne yaptıkları müracaat ile açıldığını, bu nedenle öncelikle bayan kursiyerlere bu konuda teşekkür ettiğini belirterek, bundan sonraki kurslara da devam etmelerini istedi. Şimşek, ağaç altında da olsa Halk Eğitim Merkezi olarak mutlaka bu tür kursların açılacağını söyledi.

Selçuk Kaymakamı Boyacı da, konuşmasında her Türk evinde mükemmel birer ev hanımı yetiştiğine vurgu yaparak, bayanların birçok el becerilerinin olduğunu, ancak her mesleğin bilgisinin Halk Eğitim Merkezi'nde daha geniş kapsamda verildiğini söyledi.

Kaymakam Boyacı, bu tür kurslara daha çok ilgi gösterilmesini, katılımın daha çok artmasını diledi.

Konuşmaların ardından serginin açılışını Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı ve diğer katılımcılarla birlikte yaptı.

Okullar hayat Olsun projesi kapsamında 13 Mart 2013 tarihinde başlayan ve toplam 320 saat süren dikiş-nakış kursuna 13 kursiyer katıldı.

Vildan Öztürk tarafından verilen kursa devam eden bayanlar hünerleri, açılan sergiyle beğeniye sunuldu.
Kaynak: İHA