Alperen Ocakları Genel Başkanı Av. Serkan Tüzün Manisa'da

Manisa Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, düzenlenen törenle açıldı.

Alperen Ocakları Genel Başkanı Av. Serkan Tüzün Manisa'da
Törene; Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Av. Serkan Tüzün, Büyük Birlik Partisi Manisa İl Başkanı Hakan Fatih Ovalıoğlu, Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Manisa Temsilcisi Ercan Çetinkaya ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Manolya Meydanı’nda Şehzadeler Mehteri’nin konseriyle başladı

Konserin ardından Mehter Marşı eşliğinde Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden Alperen Ocakları Manisa İl Temsilciliği’ne geçildi. Genel Başkan Av. Serkan Tüzün burada yaptığı konuşmasında, Gezi Parkı protestolarını değerlendirerek, “İlk iki gün; gerçekten samimi bir şekilde, çevre duyarlılığı olan, Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesine ve AVM’nin inşa edilmesine tepki koymak üzere, demokratik olarak hakkını kullanmak isteyen bir grup vatandaşımız vardı. Ancak daha sonra Ankara’da bizzat şahit olduğum, değişik sol ve marjinal gruplarla, özellikle kitle psikolojisini çok iyi bilen, dolaylı olarak vatandaşlarımızı yönlendirebilen bir hal aldı. Ben Gezi Parkı protestolarının demokratik bir hakkı kullanmaktan öteye geçtiğini düşünüyorum. Ortaya çıkan sonuç, bunun maddi hasarı ve 4 can kaybı, bunu doğrulamaktadır. Bu noktada biz vatandaşımızın bir an önce evlerine dönmelerini tavsiye ediyoruz. Bu ağaç meselesinin dışına çıktı ve iktidarı bu vesileyle yıpratarak, bazı gruplar tarafından iktidardan göndermek gayretiyle eylemler halini aldı. Biz millet iradesine ve demokrasiye saygılı bir grubuz. Biz sandıkla gelen insanların yine sandıkla gitmesini istiyoruz. Söz hakkının sandıkta kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Başbakan'a da seslenen Tüzün, “Ben Sayın Başbakanımızın bir şekilde daha yumuşak ve kucaklayıcı bir şekilde sağduyusunu ön plana çıkarmasını bekliyorum” şeklinde konuştu

Yabancı basının Gezi Parkı protestolarına destek vermesini de eleştiren Tüzün, sözlerini şöyle tamamladı: “Erbil’de Kerkük’te bütün camiler ‘Coni’ kışlasına döndü. Afganistan’da binlerce insanın ölümüne neden oldular. Kan üzerinden siyaset yapıyorlar. Onların demokrasi anlayışı bunu gerektirir. Önce kendilerini sorgulamalarını tavsiye ediyorum. Biz iktidarıyla, muhalefetiyle, kendi memleketimizin kendi sorunlarını bir araya gelerek çözebilecek kabiliyette ve anlayıştayız.”
Kaynak: İHA