Jandarma Tekilatı’nın 174. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıl dönümü, İl Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği törenle kutlandı.

Jandarma Tekilatı’nın 174. Kuruluş Yıl Dönümü
İl Komutanlığı'nda düzenlenen törene; Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Bayram, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, gaziler ve şehit aileleri ile askeri personel katıldı.

Törende konuşan Albay Fuat Kömürcü, başarılarla dolu 174 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı'nın kuruluşundan bu güne yüce Türk milletinin engin sevgi ve güvenine mazhar olduğunu söyledi.

İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü konuşmasında ayrıca “Jandarma Genel Komutanlığı Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Bizler, ulusumuzun bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz.. Jandarma teşkilatı halkımızın huzur ve güvenini sağlamak maksadıyla, suç ve suçlulukla mücadelenin gerektirdiği şekilde fiziki ve mesleki bakımdan ihtiyaca cevap verebilen bir kuvvet yapısının oluşturulması, modern silah araç ve gereçlerin temin edilmesi konularında kendisini devamlı yenilemektedir” dedi.

Vali Mehmet Ufuk Erden ise konuşmasında, “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de hiçbir fedakarlıktan ve zorluktan kaçınmayan özveri ile asayişin temini uğruna görev yapan jandarma teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum. Jandarma teşkilatının gerek personeli gerekse teknolojik kabiliyetindeki ileri seviyesini görmek bizleri mutluluk vermektedir. Köylerimiz ve kırsal alandaki can, mal ve namus güvenliği hissi ile dolaşmanın jandarma teşkilatının etkinliği ile sağlandığı inkar edilemez. Dünya şartlarındaki teknolojik yenilikleri ayak uyduran jandarma teşkilatımıza halkımızın güveni de tamdır” dedi.

Konuşmaların ardından tören bir grup askerin silahlı gösterileri ile devam etti. Askerlerin silahlı hareket gösterileri davetliler tarafından alkışlarla izlendi. Ardından jandarma narkotik köpeği Çimen ile Bomba imha köpeği Alaş eğiticileri ile birlikte nefes kesen birer gösteri sundular. Jandarma köpekleri Çimen ile Alaş otomobile gizlenen esrar maddesi ile bir tabancayı kısa sürede bularak izleyicilerden alkış aldılar. Daha sonra oluşturulan silah ve askeri araç sergisi gezilirken, sergide yer alan ve jandarma tarafından kullanılan son sistem gelişmiş cihazlar büyük ilgi gördü.
Kaynak: İHA