Ekonomi Bakanı Çağlayan, Muş'ta Açıklaması

MUŞ - Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bazı ülkeler, dünyanın en büyük medyaları, onların Türkiye'deki taşeronları ve işbirlikçileri, Türkiye'yi siyaseten ve ekonomik olarak küçültmeye çalışıyorlar ama evelallah güçleri yetmez. Güneş balcıkla sıvanmaz" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Malazgirt ilçesinde yaptıracağı 20 derslikli Muş Alpaslan Üniversitesi Zafer Çağlayan Meslek Yüksekokulu'nun temel atma törenine katıldı.

Bakan Çağlayan buradaki konuşmasına, Türkçe ve Kürtçe "başım gözüm üstüne geldiniz" diyerek başladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptıkları görüşmenin ardından buraya okul yapma fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Çağlayan, üniversite yetkilileri ile görüşmelerinin ardından okulu tereddütsüz olarak Malazgirt ilçesinde yapmayı kararlaştırdıklarını söyledi.

Türk ve Kürt kardeşliğinin 1071 yılında Türklerin Anadolu'ya girmesiyle başladığını hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Kardeşçe yaşıyoruz. Böyle yaşamaya kıyamete kadar devam edeceğiz. Aramıza kimseyi sokmadık ve sokmayacağız. Bizim inancımız gereği asla ayrımcılık yoktur. İnsanın rengine, boyuna posuna, kafatasına, inancına göre ayırmak bizim inancımızda yoktur. Biz yaratılanı yaradan dolayı seven bir anlayışa sahibiz. Çanakkale Şehitliğinde yatan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap, Alevi, Sünni hepsi de vardır. Bu ülke ne kadar Türk'ün ise o kadar da Kürt'ün, Laz'ın, Arap'ın ve Çerkez'indir."

-Türkiye, dünya ekonomik krizine meydan okuyor

Çağlayan, Türkiye'nin bir taraftan Türk, Kürt ve tüm halkların kardeşliği projesini yürüttüğünü, diğer taraftan da dünya ekonomik krizine meydan okuduğu bir dönemde, birlik beraberliğin çok daha anlamlı ve önemli bir hale geleceğini söyledi.

"Siyaseten bedeli ne olursa olsun biz bu kardeşliği tesis edeceğiz" diyen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Artık analar ağlamayacak, gözyaşları dinecek dedik. Ve şükürler olsun yılbaşında başlayan bu süreçte artık şehitlerimiz gelmiyor. Analarımız ağlamıyor. Keşke Türkiye bunu 10, 15, 20 yıl önce bunu yapmış olsaydı, yapan siyasetçileri biz de gidip elini öpseydik. Bu işi bitirmiş olsaydık, binlerce gencimiz ölmemiş olsaydı. Türkiye bu kadar büyük bedel ödemeseydi."

Sürecin kararlı bir hükümet tarafından yürütüldüğünü vurgulayan Çağlayan, bütün engellemelere rağmen bunu sürdüreceklerini kaydetti.

-"Bu ülke birlik ve beraberliğe inandı"

Çağlayan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Uluslararası medya ve Türkiye'de şimdi marjinal grupların yapmış oldukları tutum ve davranışlar her ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti devleti hepsinin üstesinden geldik, yine geleceğiz. Hiç kimsenin bu konuda başka bir düşüncesi olmasın. Şimdi birlik ve beraberlik içinde kardeşliğe en çok ihtiyaç olduğu bir dönemde geçiyoruz. Dışarıda bazı ülkeler, dünyanın en büyük medyaları ve onların Türkiye'deki taşeronları ve işbirlikçileri Türkiye'yi siyaseten ve ekonomik olarak küçültemeye çalışıyorlar ama evelallah güçleri yetmez. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bu konuda Başbakanımızın göstermiş olduğu çabalar, elbette demokratik hakkını isteyenlere karşı onların masum talepleri mutlaka karşılığını bulacak. Marjinal gruplar bilsin ki; bu ülkeyi siyaseten ve ekonomik olarak küçük düşürme çabaları karşılıksız kalacaktır. Çünkü bu ülke artık birlik ve beraberliğe inandı."

İlkokul ve liseyi Kızılay'ın bursu ve desteğiyle bitirdiğini dile getiren Çağlayan, "1975 yılında üniversiteye hazırlık kursuna gitmek için para bulamayan kardeşiniz, şimdi Malazgirt'e 20 derslikli bin 500 talebinin okuyabileceği bir okulu yaptırıyor ve bundan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Temel atma töreninde Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç da birer konuşma yaptı.

Daha sonra Bakan Çağlayan ve protokol üyeleri, butona basıp temele ilk harcı döktü.

Kaynak: AA