60 Adet Ekip Otosu Törenle Hizmete Alındı

“Gaziantep Büyüyor, Emniyet Güçleniyor” projesi kapsamında bağış yapılan 60 ekip otosu, düzenlenen törenle hizmete alındı.

Demokrasi Meydanında düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, daire amirleri, kurum müdürleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in huzurlu, güvenli ve daha yaşanabilir bin kent olması için emniyet teşkilatının gece gündüz çalıştığını belirterek,
"Başta belediyelerimiz olmak üzere tüm meslek kuruluşlarına, işadamlarımıza ve sanayicilerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Emniyet Genel Müdürlüğünün bir yıl içinde 400 araç aldığını düşünürsek, Gaziantep halkının, belediyelerimizin, meslek kuruluşlarımızın konuya ne kadar duyarlı olduğunu daha iyi değerlendirme şansımız olacaktır” dedi.

Emniyet Müdürü Ömer Aydın isi Gaziantep Emniyet Müdürlüğü olarak öncelikli hedeflerinin halka en iyi hizmeti vererek, gelişen ve yenilenen şehrin her noktasına etkili güvenlik hizmeti sunmak olduğunu belirterek, “Bu kapsamda karşılaşılan olaylara müdahalelerde bulunabilme kapasitesini arttırmaya yönelik 21 Kasım 2012 tarihinde sayın valimizin olurları ile hayata geçirilen. ‘Gaziantep Büyüyor, Emniyet Güçleniyor’ projemizin üçayağı bulunmaktadır. Adım adım uygulanacak projemizin, birinci ayağında mevcut olan 6 adet polis merkezi sayısının şehrin büyümesine paralel olarak 10 a yükseltilmesi hedeflenmiştir. Bu dört polis merkezimizden birinin temeli atılmış ve halen inşaatı devam etmektedir. Diğer 3 polis merkezimizin temel atma çalışmaları ise devam etmektedir. İkinci ayağında MOBESE sisteminin revize edilmesi, yeni kurulan semtlere ilave edilecek kameralarla sistemin geliştirilerek daha kullanışlı hale getirilmesi ve bu doğrultuda MOBESE kamera sayılarının iki katına çıkartılması hedeflenmiştir. Bu konuda da gerekli adımlar atılarak belirli bir mesafe alınmıştır. Projenin üçüncü ayağında vatandaşlarımızın karşılaştıkları olaylarda polisimizi yanında hissetmesi ve olaylara en kısa zamanda müdahale etmesi amacıyla oluşturduğumuz asayiş yıldırım ekiplerimizin sayısını arttırmayı hedefledik. Bu güne kadar ekiplerimiz 3 bölgede 68 araç ile olaylara 3 ile 5 dakika gibi bir sürede müdahale ederek, son bir yıl zarfında 9 bin 89 olayda 14 bin 201 şahıs hakkında adli işlem yapmıştır. Bu olaylarda 305 ateşli silah, 309 kesici alet ve 103 kilo narkotik madde yakalayarak şehrin asayişini sağlamaya yönelik gerçekleştirilen başarılı çalışmalara hissedilir ölçüde katkıda bulunmuşlardır” dedi.

Yeni alınan araçlarda ekiplerin gücünün iki katından fazlaya çıkacağını ifade ederek, “İçişleri Bakanımız Muammer Güler ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in öncülüğünde projemize destek vermek için valiliğimiz, milletvekillerimiz, belediyelerimiz, il genel meclisimiz kamu kurum ve kuruluşlarımız, oda başkanlıklarımız ve hayırsever işadamlarımız emniyet müdürlüğümüzle el ele vererek bir ilki gerçekleştirmişlerdir. Takviye edeceğimiz 210 aracın hizmete girmesi ile yıldırım ekiplerimizin gücü iki katına çıkmakla kalmayacak, mevcut huzur ve güvenin arttırılmasına yönelik sokak hakimiyeti daha üst seviyeye çıkartılacak, vatandaşlarımızın ihbar ve yardım isteklerine en kısa sürede cevap verilebilecektir. Emniyet teşkilatımız, her zaman olduğu gibi 2013 yılında da vatandaşımızın huzur ve güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için vatandaşımızdan aldığımız takdir ve destekle gece gündüz demeden artan karalılık ve inançla çalışmalarını sürdürecektir” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri 60 ekip otosunun anahtarlarını polis memurlarına teslim etti. Anahtar tesliminin ardından Vali Erdal Ata bir ekip otosuna binerek ilk sürüşü gerçekleştirdi.
Kaynak: İHA