Vali Coş’a ‘yılın Babası Ödülü’

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İçel’de haftalık yerel bazda yayın hayatını sürdüren Çukurova Express Gazetesi tarafından, ‘Yılın Babası Ödülü’ne layık görüldü.

Vali Coş’a ‘yılın Babası Ödülü’
Çukurova Express Gazetesi’nce Sultaşa Oteli’nde organize edilen ‘Zirvedekiler Ödül Töreni’ne yoğun ilgi gördü. Ekonomi, siyaset, spor, sanat ve basın camiasının önde gelen isimlerini buluşturan gecede ödül alan isimler arasında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da yer aldı. Coş, gazeteci Kemal Yücel’in bir süre önce hayatını kaybeden ve organları ile 3 kişiye bağışlanan oğlu Ali Utku Yücel’in yaşam savaşındaki çaba ve gayretleri nedeniyle ‘Yılın Babası Ödülü’ne layık görüldü.

Vali Coş, yoğunluğu nedeniyle duygu dolu anların yaşandığı ödül törenine katılamadı. Coş’u da etkinlikte Adana Valiliği Protokol Müdürü Vahdettin Sakallı temsil etti. Sakallı’ya ödülünü ise, gazeteci Kemal Yücel verdi

Geceye katılan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ve İçel Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal da bu anlamlı ödülü desteklediklerini açıkladı.

Çukurova Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, İçel’de yayın yapıyor olmalarına rağmen Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u yılın babası ilan etmelerinin nedeni olarak Adanalı meslektaşı Kemal Yücel’i zor gününde yalnız bırakmayarak maddi-manevi desteğini esirgememesi olduğunu söyledi.

Sahnede kısa bir konuşma yapan Kemal Yücel, “Oğlumun yokluğunu doldurmak mümkün değil. O benim yaşam pınarım, hayat kaynağımdı. Ama gideni geri getirmek mümkün değil. Ali Utku, keşke yaşıyor olsaydı. Keşke bugün buradaki geceye katılsaydı. Oğlumun hayata tutunması ve yeniden sağlığına kavuşması noktasında çaba ve gayretlerini esirgemeyen Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş’a ve İçel’de bile ‘Mavi Çocuk Ali Utku’yu unutmayan ve bu gece burada unutturmayacaklarını gösteren Çukurova Ekspres gazetesi ailesine teşekkür ediyorum. Oğlum şuan hayatta değil, eminim cennetten bizi izliyor ve bu an, onun yüzünde küçük bir tebessüm oluşturuyordur” dedi.

Duygu dolu anların yaşandığı gecede Vali Hüseyin Avni Coş adına ödülü alan Vahdettin Sakallı da, “Oldukça anlamlı ve önemli bir ödül. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş da burada olmak, sizlerle bu anlamlı anı paylaşmak isterdi. Ancak önceden planlanan programlar nedeniyle maalesef katılamadı” ifadesini kullandı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de, aynı zamanda meslektaşları olan Kemal Yücel’e zor anlarında hep yanında olmaya, acısını bir nebze de olsa hafifletmeye çalıştıklarını anlattı. Verilen ödülü anlamlı bulduklarını dile getiren Esendemir, Yücel ailesine de bir kez daha başsağlığı diledi.
Kaynak: İHA