Sarıkamış’ta 1. Geleneksel Kültür Şenliği

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, İsmet Paşa Ortaokulu tarafından “1. Geleneksel Kültür Şenliği” programı düzenlendi.

Sarıkamış’ta 1. Geleneksel Kültür Şenliği
Tam bir şenlik havasında geçen programda, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bir konuşma yaptı. 2012-2013 yılı eğitim-öğretim döneminin sonu olması nedeniyle bütün öğrencileri tebrik ettiğini belirten Kaymakam Ermiş, zorlu bir süreç geçiren öğrencilerin, çalışarak yorulduklarını ve artık tatili hak ettiklerini ifade etti.

Öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin güzel bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunan Ermiş, “Mutlaka derslerinde çok başarılı olan öğrencilerimizde var, zayıf notları olanlarda var. Tabi burada velilerimize iş düşüyor. Velilerimizin sadece notu kırık olan öğrencilerimizi değil, derslerinde başarılı olan öğrencilerimizi de yazın tamamen boş bırakmamaları lazım. Günde en az 2 saat kitap okuma ve o yıl öğrendikleri konusunda öğrencilerimizi motive etmeleri, çalıştırmaları lazım” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÖRNEK BİR PROJE
Sarıkamış İsmet Paşa Ortaokulu tarafından yürütülen “Beyaz Hüzün Kitap Okuma Projesi”nin Türkiye için örnek bir proje olduğuna dikkat çeken Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, özetle şunları kaydetti:
“Yaklaşık 15 yıldır bu mesleği icra ediyorum ve ilk defa böyle bir projeyle karşılaştım. Böyle örnek bir proje hazırladıkları için okul müdürümüzü ve öğretmenlerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Çünkü bizler zaten öğrencilere yönelik projeler yapıyoruz. “Okul Anne Çocuk El Ele” gibi kütüphaneyle ilgili projede yaptık burada. Son 2 yıl içerisinde 20 bin kitap aldık. 10 bin öğrencimiz var, 20 bin kitap aldık. Her sene 10 bin kitap alıyoruz. Bunları da okul kütüphanelerine bıraktırıyoruz. Yani her bir çocuğumuzun bir yıl içinde 30-40 kitap okumasına vesile oluyoruz bu açıdan güzel, ama siz velilerin böyle bir projeye iştirak etmesi çok daha güzel. O yüzden sizleri alkışlıyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Gerçekten Türkiye için örnek bir proje. Bundan sonraki hayatınızda da inşallah bu alışkanlığınızı devam ettirirsiniz. Çünkü eyer muasır medeniyet seviyesine çıkmak istiyorsak, sadece okuma yazmayı bilmek yetmiyor. Okumalıyız yazmalıyız. Yani bunu da sürekli hale getirmeliyiz. Başta milli eğitim müdürümüz olmak üzere, okul müdürümüze ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlere hayırlı başarılı bir tatil dönemi diliyorum.”
Gerek Türkiye genelinde, gerek il ve ilçe genelinde çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerde yarışmalara katılarak dereceye girdiklerini belirten, İsmet Paşa Ortaokulu müdürü Orhan Ekinci de, “Çok uzun ve yorucu bir maraton sonucu 2012-2013 eğitim-öğretim yılının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Kısaca okulumuzu değerlendirecek olursak; bu zaman süreci içerisinde bütün ekip arkadaşlarımla çok yoğun ve yüksek tempo içerisinde gayretle çalıştık. Eğitim-öğretim seviyemizde oldukça ilerlemeler olduğunu ispatlamış olduk. Gerek Türkiye genelinde, gerek il ve ilçe genelinde çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetlerde yarışmalara katıldık. Bu yarışmalarda mutlaka dereceye girdik. Okulumuzun ismini 1-2 veya 3’üncü sırada duyduk” diye konuştu.

“BEYAZ HÜZÜN KİTAP OKUMA PROJESİ”
Ekinci, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı içerisinde, velilerin kitap okuma yoluyla Sarıkamış Harekatı ile ilgili farkındalık sağlayarak tarih bilinci oluşturmak amacıyla, “Beyaz Hüzün Kitap Okuma Projesi”ni geliştirdiklerine dikkat çekti.

“Beyaz Hüzün Kitap Okuma Projesi” kapsamında, güzel okuyarak, anlayarak ve örnek anne teşkil ederek bütün objektif değerlendirmeler sonucunda dereceye giren veliler ve kitap okuma yarışmasına katılan diğer tüm velilerinin çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini ifade eden Ekinci, “İlçemiz genelinde sosyal yaşam, kültür, sportif faaliyetler ve ekonomi alanında ilçemize büyük kazanımları, çok büyük katkıları olan, aynı zamanda okulumuza, bu bölgede yaşayan velilerimize ve öğrencilerimize çok daha büyük sempati duyan ilçemiz kaymakamı sayın Erdoğan Turan Ermiş’e sizlerin huzurlarında ilçemiz adına, okulumuz adına canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Bunun yanında desteklerini bizden esirgemeyen ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Bülent Dağdelen’e de gönülden teşekkür ediyorum. Değerli velilerimiz ben bunu sizlerin huzurunda söylüyorum, okulumuz biraz kenar köşede diye çok fazla endişe etmeyin bütün mülki ve idari amirlerimiz bizim yanımızda, bizim destekçimiz. Ayrıca sizler bizlerin istediği eğitim metod ve tekniklerinin nasıl uygulanacağı konusunda, öğretmenlerimizin önerilerini dikkate aldınız. Sizlerde bize yardımcı oldunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu projeyi göğüsleyen değerli öğretmenlerimize, personellerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Mezun olan öğrencilerimize ömür boyu mutluluklar ve başarılar diliyor saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninden sonra öğrenciler rehber öğretmenleri öncülüğünde hazırlamış oldukları birbirinden güzel oyun ve gösterilerle katılımcılara doyumsuz bir gün yaşattılar. Program yerel sanatçı Faruk Erdoğdu tarafından seslendirilen birbirinden güzel türküler eşliğinde çekilen halaylarla tam bir şenlik havasında sona erdi.
Kaynak: İHA