Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senatosu, Kto Karatay Üniversitesi’nde

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senatosu, 2012-2013 eğitim öğretim yılı sonu senato toplantısını KTO Karatay Üniversitesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senatosu, Kto Karatay Üniversitesi’nde
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senatosu, üniversiteler arası işbirliğini geliştirmek, iletişimi güçlendirmek ve KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak’ın daha önce Eskişehir’de görev yaptığı dönemdeki yakın dostlukları sebebi ile yıl sonu toplantısını KTO Karatay Üniversitesi’nde yaptı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, fakülte dekanları, enstitü müdürleri ve senato üyelerinin katıldığı 50 kişilik grup toplantısı, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak’ın da katılımıyla yapıldı. Gerçekleşen toplantıda ayrıca; her iki üniversitenin eğitim ve araştırma alanlarında ortak çalışma yapması, personel ve öğrencilerine eğitim imkanı sağlanması konusunda işbirliği yapılarak ortak yarara ulaşılması amacıyla Anadolu Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi arasında eğitim ve araştırma işbirliği protokolü imzalandı.

KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantının ve Konya’ya özgü yemeklerin sunulduğu öğle yemeğinin ardından, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senatosu Mevlana Müzesi ve Karatay Müzesi’ni gezdi, müze yetkililerinden bilgi aldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, KTO Karatay Üniversitesi’nin çok hızlı bir gelişme içerisinde olduğunu, akademik kadro, fiziki şartları yerine getirdiğini ve çok genç bir üniversite olmasına rağmen üniversite sanayi iş birliği ile bölgenin ihtiyaçlarına bilimsel destek verdiğini memnuniyetle izlediklerini söyledi.

Kaynak: İHA