Sümerbank'tan Sonra Köytaş Tekstil De Tarih Oldu

Nazilli'de 1976 yılında 288 kişi istihdam ederek kurulan ve 1999 yılında başlayan ekonomik kriz nedeniyle kapatılan Köytaş A.Ş., 2013 yılı başında Türkiye Halk Bankası mülkiyetine geçmesinin ardından tekrar faaliyete geçmesi için banka tarafından 15 Nisan'da ihaleye çıkartılarak satıldı

Sümerbank'tan Sonra Köytaş Tekstil De Tarih Oldu
Nazilli'nin adını dünyaya duyuran ve Fransa '98 Dünya Futbol Şampiyonası'nda Romans ürünleri ile sponsorlar arasında yer alan Köytaş Basma Fabrikası'nın geleceği 15 Nisan 2013 Pazartesi günü saat 12.00'de internet üzerinden yapılan ihale ile belirlendi.

Çalışkan Holding'e bağlı iken 1999 yılı başında başlayan ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Köytaş Basma Fabrikası'nın üretiminin durmasından sonra fabrika işçileri harekete geçmişti. O dönemlerde işçiler, fabrikanın yönetimine bir kayyum atanmasını sağlamışlardı. İşadamı Necdet İzgü'nün kayyum atanmasıyla birlikte oluşturulan mütevelli heyetinin yaptığı kongreler ve Bursalı iş adamı Alaattin Çalışkan'ın yaptığı girişimler de sonuç vermemişti. Nazillili iş adamlarının satın aldığı Köytaş Tekstil, önümüzdeki aylarda büyük bir alışveriş merkezi olarak ilçeye hizmet verecek.
Kaynak: İHA