Osmaniye'li Öğrenciler Çanakkale'yi Gezdi

OSMANİYE - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye Şube Müdürlüğü tarafından şehit yakını öğrencilere için Çanakale gezisi düzenlendi.

Şube Müdürü Nuri Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 19 kız, 16 erkek öğrenci ile 5 öğretmen ve 1 Şube Müdürlüğü personelinden oluşan gezi grubunun Gelibolu'ya gittiğini belirtti.

Gezi kapsamında öğrencilerin bir gece Çanakkale-Kocadere çadırlı kamp alanında konakladığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Gezinin amacı Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'nun talimatları doğrultusunda, Bakanlığımızca Çanakkale Muharebelerinin 100. yılı münasebetiyle genç nesilde Çanakkale ruhunu hissettirmek, tarihimizin en önemli sayfalarından olan savaşın nerelerde ve nasıl cereyan ettiği, bugün rahatça yaşadığımız ülkemiz için insanların nasıl canını severek feda ettiği gerçeğini görmelerini sağlamaktır. Gezi, Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce ülkemizin bütün illerini kapsayacak şekilde organize edilmiştir."

Yılmaz, öğrencilerin Namazgah Tabyası, Mecidiye Tabyası, Şahin Dere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Morto Koyu, Yahya Çavuş Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Kocadere Hastane Şehitliği ve Bigalı Köyü Atatürk Evi'ni gezdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA