Milletvekili Erdoğan, Çiltuğ’u Ziyaret Etti

Türkiye’nin ve dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Çiltuğ Isı Sanayi’nin OSB’de bulunan tesislerinde inceleme yapan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan “Türkiye’de ve dünyada anahtar teslimi barajlar inşa eden bu kuruluşla gurur duyuyoruz. Gaziantep ve Türkiye için gurur verici bir olay” dedi.

Milletvekili Erdoğan, Çiltuğ’u Ziyaret Etti
1971 yılında kurulan Çiltuğ Isı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, 41 yıldır hidroelektrik santrallerine ve barajlara elektro mekanik ve hidromekanik ürün imalatlarının yanı sıra rüzgar kuleleri ve türbin şasesi imalatı ve montajı, termik ile petro kimya tesisleri için çelik konstrüksyonlar, basınçlı kaplar, petrol depolama tankları imalatı yapan Çiltuğ’u ziyaret eden Milletvekili Erdoğan, tesislerde incelemeler yaparak Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuğsuz’dan bilgi aldı.

Son 10 yıllık süreç içerisinde Türkiye’nin her alanda büyüme ve kalkınma hamlesi içerisinde olduğunu ve AB ülkelerine göre sanayi alanında 3,4 büyüme oranıyla önemli yol kat ettiğini ifade eden Erdoğan, “1983’te ANAP iktidarı döneminde Türkiye’nin ihracatı 3 milyar dolardı. Sadece bu yıl Gaziantep’in ihracatı 6 milyar dolar. Ülkemiz ve Gaziantep’imiz hızla kalkınmakta. Nisan ayı itibarıyla geçen yıla oranla sanayi üretimimiz yüzde 3,4 artış sağladı. Buna kıyasla Avrupa Birliği ve dünyanın birçok gelmişmiş ülkesinde sanayi üretimi ya durgunlaştı ya geriledi. Son zamanlarda yaşadığımız olaylar bu gelişmeyi ve kalkınmayı çekemeyenlerin ülkemiz üzerine oynadığı oyunların en bariz örneğidir. Bu gün Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan birçok sanayi kuruluşumuzu ziyaret ederek bilgiler aldım. Çiltuğ gurur duyduğumuz önemli bir sanayi tesislerimizden birisidir. Burada gördüğüm kadarıyla anahtar teslimi barajlar yapıldığı gibi sadece Türkiye’nin değil, dünyanın birçok ülkesindeki barajlarında gövde aksamları buradan yapılarak ihraç ediliyor. Bu Gaziantep için gurur verici, Türkiye için gurur verici, bizler için gurur verici bir olaydır”ifadelerini kullandı.

AK Parti Milletvekili Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Tuğsuz’u kutluyorum. Türkiye’nin dört bir yanını inşaat şantiyesine çeviren hükümetimiz uzun yıllar ihmal edilen barajlarımızın da yapımı ve geliştirilmesi için önemli gayretler içerisindedir. Bugün ziyaret ettiğimiz bu güzel tesis Türkiye’nin en önemli barajları başta olmak üzere büyük bir bölümünün gövde aksamlarını imal ederek montajlarını gerçekleştirmiş. Dünya standartlarının üzerinde bir teknolojiyle üretim yapan Çiltuğ ekibini kutluyorum.”

ANAHTAR TESLİMİ BARAJLAR YAPIYORUZ
1971 yılından bu yana sektörlerinde birçok ilke imza attıklarını ifade eden Çiltuğ Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tuğsuz, Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın ziyaretinden dolayı çok memnun olduklarını belirterek “Milletvekilimize çok teşekkür ediyoruz. Çalışmalarını kamuoyunda yakından izliyoruz. Sadece biz sanayicilerin değil toplumun bütün kesimleriyle kucaklaşan Gaziantep Milletvekilimiz Mehmet Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 1971 yılında kurularak sanayi ve iş hayatına giren kuruluşumuz 41. yılını doldurmaktadır. Aradan geçen bunca yıla rağmen geldiğimiz nokta başarılı ancak yeterli değildir. 1965 yılında Keban Barajı inşaatında çalışmaya başladığım ilk mühendislik yıllarımda; yüksek basınçlı baraj kapaklarının Türkiye’de yaptırılması bir yana, kapakların Amerika’dan ithali istenmekte ve Avrupa ülkelerinde bu çaptaki projelerin yapılıp yapılamayacağı tartışılmakta idi. Bu açıdan baktığımızda ülkemizde tamamlanan onlarca baraj ve HES projesinin Türk Mühendis ve Sanayicisinin emeği ile yapıldığı düşünülür ise bu konuda alınan yolu göz ardı edemeyiz. Bu güne kadar ülkemizde gerçekleşen bir çok yatırım ile Karakaya ve Atatürk Barajları gibi uluslararası dev projeleri problemsiz tamamlayarak edinilen tecrübe, bilgi birikimi ve mevcut makine teçhizat imkanlarımızla, hidromekanik daimi teçhizat konusunda, öncü konumumuzu korumaktayız. Globalleşen dünyada enerji projelerinin hidromekanik ve elektromekanik her türlü teçhizatı ile türbin ve jeneratör parçaları, giriş vanası, inlet pipe, salyangoz, emme borusu, türbin parçaları ve muhafazaları uluslar arası piyasada iyi tanınmış General Elektrik, Voith Siemens, Alstom gibi firmalara imal edilmektedir. Bu imalatlar dünyanın bütün ülkelerine Amerika, Kanada ve Avrupa ülkeleri ile Orta Doğu, Uzak Doğu ülkelerine sevk edilmektedir. 2012 yılı itibariyle geçtiğimiz yıl hedeflerimizden birisi olan rüzgar kulesi imalatlarımıza başladık. Önümüzdeki 5 yılda ülkemizde yatırımı bekleyen yüzlerce yenilenebilir Hidroelektrik Enerji Projeleri ile çok büyük potansiyel ve gelecek vadeden rüzgar enerjisi projelerine ait türbin ve jeneratör aksamları ve kule imalatlarının miktarını arttırmak ve en yakın gelecekte komple ünitelerin imalatına yönelmek hedefimizdir. Sektörümüzle ilgili AR-GE çalışmalarımızı sürdürmekte ve dünyada meydana gelen her türlü gelişimi yakından izlemekteyiz. Bu gün Türkiye’nin en önemli barajlarının inşasında şirketlerimizin önemli imzası bulunmaktadır. Diğer taraftan birçok ülkeye de ürettiğimiz ürünlerimizi ihraç etmekteyiz” diye konuştu.
Kaynak: İHA