KOP Üniversiteler Birliği Tse İle İşbirliği Yaptı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi Üniversiteler Birliği ile Türk Standardları Enstitüsü (TSE) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

KOP Üniversiteler Birliği Tse İle İşbirliği Yaptı
KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğini oluşturan Selçuk Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi, standardizasyon bilincinin yaygınlaştırılması, standartların kullanımının teşvik edilmesi ve bu doğrultuda ortak panel, konferans ve seminer gibi etkinlikler düzenlenmesi amacıyla TSE ile işbirliği protokolü imzaladı.

Niğde Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı protokol imza törenine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, KOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, KOP İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, TSE İl koordinatörleri ve Niğde Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

Törende ilk olarak ev sahibi Niğde Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür bir konuşma yaptı. Kop Üniversiteler Birliğinin oldukça hızlı bir şekilde kurulduğunu ve faaliyetlerine başladığını belirten Rektör Görür, en son gerçekleştirilen toplantıda TSE ile yapılacak işbirliği protokolünün Niğde de imzalanmasının kararlaştırıldığını bu nedenle toplantının Niğde Üniversitesinde gerçekleştirildiğini ifade ederek Kop Üniversiteler Birliği Başkanına ve Rektörlere teşekkür etti.

TSE Başkanı Hulusi Şentürk ise yaklaşık 1 yıldır TSE olarak üniversitelere, akademik camiaya ve dış dünyaya birkaç hususu ısrarla anlatabilmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek "Küresel ekonomide artık standartlar olmadığı takdirde rekabet imkânı ortadan kalktı. Bugün dünya ticaretinin asgari yüzde 80'i standartlarla ve uygunluk değerlendirme kapsamındaki mal ve hizmetlerden oluşuyor dolayısıyla Türkiye’nin gerçekten 2023 vizyonuna ulaşmak istiyorsak, gerçekten küresel sorumluluk istiyorsak standartlar alanında da güçlü olmak gerektiğini ısrarla vurguluyoruz" diye konuştu.

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise konuşmasında, 4 ili içeren Kop Bölgesi Üniversiteler Birliği'nin çok ciddi bir altyapısı olduğunu ve bu 4 ilde bulunan üniversitelerin tamamının bölge kalkınmasına hizmet verilmesinin hedeflenerek belirlendiğini belirtti.

Gökbel, işbirliği protokolünün Niğde Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılmasına da değinerek "Adnan hocamın misafirliğinde bir araya geldik. Tabi bununda bir güzelliği var. Adnan hoca ikinci dönemine başlarken hayırlı olsun ziyareti de yapmış olduk. Hem ziyaret hem ticaret oldu. Ayrıca bu yılın sonunda Selçuk Üniversitesinin dönem başkanlığı bitecek ve görevi Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür hocaya devredeceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından KOP Üniversiteler Birliğine üye Selçuk Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, Mevlana Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörleri işbirliği protokolünü imzaladı.

Tören sonunda rektörlere, Kop İdaresine ve Kop üniversiteler birliğine TSE Başkanı Hulusi Şentürk tarafından dünyanın bugünkü manada ilk standardını yayınlayan ve uygulayan 2. Bayezid'in rolyefi takdim edilirken, Niğde üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür tarafından Niğde Üniversitesi anı tabağı, Selçuk üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel tarafından da Selçuk Üniversitesi yayınları hediye edildi.
Kaynak: İHA