Kızıltepe'de 'barışa Bilardo' Turnuvası Düzenlendi

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bilardo severler, barış sürecine olan desteklerini göstermek için Bölgesel Amerikan Bilardosu Turnuvası düzenledi.

Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ile Gençlik Kültür Kafe Bilardo Merkezi’nce organize edilen Siirt, Şırnak ve Diyarbakır’dan da Amerikan bilardosu meraklarının katıldığı turnuvanın bu yılki etkinliği yaşanan çözüm desteğine destek temasıyla gerçekleştirildi.

'Barış sürecini destekliyoruz' sloganıyla Kızıltepe Esnaf ve Sakarlar Oda Başkanı Zeynettin Ayav’ın sponsorluğunda Kızıltepe Gençlik Kafe Kültür Merkezi işletmecisi Osman Kakız’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuvanın final müsabakası yapıldı. Final maçı öncesi çalan davul ve zurnalar eşliğinde bilardo masasının etrafında barış halayına tutulan bilardocu gençler, barış sürecine olan desteklerini dile getirdi.

15 gün süren ve 32 bilardocunun katıldığı turnuvada Erden Kaymaz adlı sporcu şampiyon oldu. Final maçında rakibi Mahir Kandemir’i 10’a 8’lik skorla geçmeyi başaran Kaymaz, kupasını Kızıltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav’ın elinden aldı. Kaymaz, barış sürecine destek için düzenlenen turnuvanın şampiyonluk kupasını kazanmanın kendisini onurlandırdığını belirterek, gençleri bilardo sporunu yapmaya davet etti.

Gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen bir çok etkinliğe destek olduklarını belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav ise, bundan sonra da gençleri düşünceye ve beyin jimnastiğine itecek olan bu gibi sporlara teşvik etmeye devam edeceklerini söyledi.

"BU TURNUVAYI BARIŞI DESTEKLEMEK İÇİN YAPTIK"
Turnuvaya ev sahipliği yapan Gençlik Kafe Bilardo Kültür Merkezi işletmecisi Osman Kakız, bölgede akan kanın durmasının herkesin üzerinde yarattığı olumlu havaya dikkat çekmek için bölge illerinde kendi alanlarının en iyisi olan bilardo meraklılarını ilçeye davet ederek düzenledikleri turnuvanın başarıyla tamamlandığı ifade etti.

Gençleri bilardo sporuna teşvik etmek için bilardodaki başarıyı çeşitli ödüllerle teşvik ettiklerini belirten Kakız, "Düzenlediğimiz bu turnuvada hem gençlere bilardo sporunu sevdirmeyi amaçladık. Hem de yaşanmakta olan barış sürecine gençlerin destek ifadesi duyurmaya çalıştık. Biz Kızıltepe’de yüzlerce bilardo sever olarak Barış sürecini destekliyoruz" diye konuştu.

Turnuvada dereceye girenler madalya ve kupalarını alkışlar arasında aldı.
Kaynak: İHA