Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası'nda Staj Yapacak

AKSARAY - Aksaray Üniversitesi ve Mercedes-Benz Kamyon Fabrikası arasında, Üniversite'nin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Programı öğrencilerinin fabrikada staj yapabilmesine olanak sağlayan protokol imzalandı.

ASÜ Senato Salonunda düzenlenen imza töreninde açıklama yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, işbirliğinin, Mercedes'in yetişmiş ara eleman ihtiyacını karşılamak gibi bir anlamının da olduğunu söyledi.

Protokol ile Üniversite'nin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Otomotiv Programı'na gelecek öğrencilerin, Mercedes Kamyon Fabrikasının imkanlarından faydalanarak, hem pratik bilgilerini geliştirmiş olacağını hem de fabrikanın teknolojik donanımlarını daha da geliştirme yönünde gayret sarf edeceklerini belirtti.

ekip

İşbirliğinin alt yapısı için uzun zamandır çalıştıklarını anlatan Mercedes Kamyon Fabrikası Personel Müdürü Tamer Türker ise protokolün üniversite-sanayi işbirliği kapsamında imzalandığını kaydetti.

İşbirliğinin hem üniversiteye hem de Mercedes'e hayırlı olmasını dileyen Türker, "İnşallah daha sonra buradan mezun olacak birçok arkadaşımızı da kazanma fırsatı yakalarız" diye konuştu.

ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin ise böyle bir işbirliği içinde olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Mercedes fabrikasının dünyanın en ileri, en gelişmiş fabrikalarından bir tanesi olduğunu, fabrikada yüksek teknolojinin kullanıldığı ve uygulandığı anlatan Şahin, "Mercedesle çalışmak otomotiv programımız için önemli bir fırsat. Bir ülkenin gelişmesindeki en önemli nokta teknoloji üretmek ve bunu üretirken üniversite ile sanayinin birlikte çalışmasını sağlamaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Şahin, Mercedes Kamyon Fabrikası Personel Müdürü Tamer Türker ve Mercedes Kamyon Fabrikası Personel Şefi Gürcan Gençel işbirliği protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA