Din Görevlileri Yaz Dönemi Kur'an Kurslarına Hazırlanıyor

Burdur - Burdur'da yaz döneminde açılacak kurslarda çocuklara dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verecek 312 din görevlisi için 4 gün sürecek seminer düzenlendi.

Burdur İl Müftüsü Osman Artan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Haziran'dan itibaren ülke genelinde okulların tatil olacağını, öğrencilerin yaz döneminde zamanlarını hem eğlence hem de bilgilenme açısından değerlendirmeyi arzuladıklarını söyledi.

Velilerin de çocuklarının boş zamanlarını değerlendirmeleri açısından farklı kurslar açılmasını istediğini belirten Artan, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, 26 Haziran'dan itibaren bütün camilerimizde ve Kur'an kurslarımızda çocuklarımızın yaz dönemindeki boşluğunu değerlendirmek, onlara eğlence ortamı içerisinde hayat boyu lazım olabilecek dini bilgileri ve Kur'an eğitimini vermek üzere şimdiden bütün görevli arkadaşlarımızla bir hazırlık dönemine girdik" dedi.

Artan, din görevlilerinin, çocukların pedegojik ve sosyal durumlarını dikkate alarak gerekli hizmetleri vermeleri amacıyla seminer düzenlediklerini kaydetti.

Burdur'da görev yapan imam hatip ve Kur'an kursu hocalarının seminerden sonra yaz dönemindeki kurslarda eğitim vereceklerini anlatan Artan, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın gözünün dışarıda ve oyunda olduğu, ne yapacaklarını bilmedikleri o zamanlarını değerlendirebilmek için Burdur İl Müftülüğü olarak görevlilerimizle beraber böyle bir hazırlığın içine girdik. İnşallah çocuklarımıza bu yaz döneminde çok güzel bilgiler vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Artan, Burdur Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen seminere Burdur merkez ve köylerinde görev yapan din görevlileri ile Kur'an kursu hocalarından oluşan 312 kişinin katıldığı bildirildi.

Bugün başlayan seminerin ilk gününde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker sunum gerçekleştirdi.

Seminer kapsamında 4 Haziran'da Çeker, 5 ve 6 Haziran'da ise Osman Artan eğitim verecek.

Kaynak: AA