Artvin'de Tatil Köyü Hizmete Girdi

ARTVİN - Artvin'de yürütülen proje kapsamında inşa edilen tatil köyü hizmete girdi.


Artvin Belediyesi tarafından, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının yürüttüğü Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı Destek Programı çerçevesinde hazırlanan "Serender Evler Marina Tatil Köyü" projesi tamamlandı.

Artvin-Borçka kara yolunun 10. kilometresinde yaklaşık bir yılda, 2 milyon 500 bin lira harcanarak yöre mimarisine uygun inşa edilen 19 serander tipi evin bulunduğu tatil köyü, ilk turist kafilesini ağırladı.

Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Artvin'de turizme ilgisi olan girişimcilere örnek sunabilmek için bu projeyi hayata geçirdik. Artvin'in doğal değerlerin ön plana çıkarıldığı eko turizmde lider kentlerden biri olması noktasında iddiamız var. Artvin Karadeniz'in kuzeyinde Gürcistan ile de sınır olan özel turizm anlamında, özel potansiyele sahip bir kent. Benim, 'Artvin'i görmeden cenneti tarif edemezsiniz' diye bir iddiam var. Burası tabiat güzellikleri açısından Allah'ın bir lütfu. Biz de bu güzellikleri değerlendirerek DOKA eş finansmanı ile bu tesisi hayata geçirdik."

Özgün, bu yıl tesiste 3 bin turist ağırlamayı hedeflediklerini vurgulayarak, "İnşallah bunda başarılı olacağız. Yerel yönetim olarak bunu yapmaktaki amacımız, müteşebbis ruhunu canlandırmaktır. İnsanoğlu görmeden bir takım şeyleri anlayamıyor. Biz Artvin'de turizmden ciddi gelir elde edeceğimiz iddiasını taşıyoruz. Tesis 44 yataklı ancak bir yıl içinde 80 yataklı mini bir tatil köyü olacak. Göl manzarasıyla, tekne turlarıyla, su sporlarıyla buraya gelen turistlere hizmet sunacağız" dedi.

Kaynak: AA