Kopan Parmakları 8 Saat Süren Ameliyatla Dikildi

Antalya - Traktörün motor kayışına parmaklarını kaptıran 1,5 yaşındaki Ahmet Çetiner'in kopan 3 parmağı Alanya'da yerine dikildi.

Edinilen bilgiye göre Afyon'un Karahisar ilçesinde babası Gürcan Çetiner'e ait çalışır vaziyetteki traktörün motor kayışına sağ elini kaptıran 1,5 yaşındaki Ahmet Çetiner'in 3 parmağı koptu.

Dinar Devlet Hastanesine kaldırılan Çetiner'in kopan parmakları, mikro cerrahi uzmanın olmaması nedeniyle yerine dikilemedi. Çetiner, daha sonra ambulans helikopterle Başkent Üniversitesi Alanya Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yard. Doç. Dr. Mehmet Şükrü Şahin ve ekibi tarafından yaklaşık 8 saat süren ameliyat sonunda parmaklar yerine dikildi.

Baba Çetiner, başarılı geçen operasyonun ardından, kopan parmağını yerine diken ekibe teşekkür etti.

Anne Sevilay Çetiner ise olayı şöyle anlattı:

"Biz ekmek yaparken, oğlum traktörün yanına gitmiş ve elini traktörün kayışına kaptırmış. Olay olunca, ilk önce sağlık ocağına ardından Dinar Devlet Hastanesine gittik. Buradan da helikopterle Alanya'ya gönderdiler" dedi.

Yard. Doç. Dr. Mehmet Şükrü Şahin ise gazetecilere yaptığı açıklamada hastanın 1,5 yaşında olması nedeniyle zorluk yaşadıklarını ancak cerrahi işlemin başarılı geçtiğini söyledi.

Hastanın şuanda bir sıkıntısının olmadığını dile getiren Şahin, "Bu tür olaylarda hastanın 6 saat içinde merkezimize ulaşması gerekiyor. Sıkıntılı bir süreç sonunda bize getirildi.

Ancak başarılı bir operasyon oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA