Doğa Sporları Merkezi Çankaya’da Açıldı

Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Doğa Sporları Merkezi büyük bir katılım ve coşkuyla açıldı.

Doğa Sporları Merkezi Çankaya’da Açıldı
Çocuklara ve gençlere dağıtılan hediyeler ayrı bir heyecan oluşturdu.
Çankaya Belediyesi’nin Ahlatlıbel tesislerinde hayata geçirdiği Doğa Sporları Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin, Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta konuşan Tanık, “Açılışımızı onurlandırdığınız için hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum. Biliyorum ki, buranın cazibesi aslında Ankara’nın ve Türkiye’nin her tarafında yaşanmakta olan Türkiye’yi daha iyiye götürme anlayışının bir alternatifi değil ancak burası yurttaşlarımızın Ankara içerisinde soluk almak için uğradığı, yeşille buluştuğu özel bir vaha” ifadelerini kullandı. Tanık, kısa süre sonra Çankaya’ya ÇANSERA ve Bademlidere Rekreasyon Alanlarını da yeşil alan olarak kazandıracaklarının müjdesini vererek “Rant için değil vatandaşlarımızın daha huzurlu ve mutlu yaşayabilmeleri için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Mehmet Perçin ise “Sosyal Demokrat Belediyelerin farkı bu. Birileri yıkıyor, Türkiye direniyor. Direnen Türkiye’ye buradan selam olsun” ifadelerini kullandı.

CHP Parti Meclisi Üyesi Umut Akdoğan da, “Büyük patronları değil de çocukları kayırmak bizlerin işi. Bu alanlara AVM yapmayıp, parklar yapan, çocukları, gençleri düşünen Çankaya Belediyesi’ne teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Açılış öncesi ücretsiz verilen hediye kuponları arasında yapılan çekilişle; kask, kaykay, sırt çantası benzeri sürpriz hediyeler şanslı park kullanıcılarına başkan Bülent Tanık tarafından hediye edildi. Çocuklar kendilerine dağıtılan pamuk şekerlerini profesyonel patencilerin gösterilerini izlerken yeme keyfini de yaşadılar.

Adrenalin dolu doğa sporları; Zipline (sportif teleferik), tırmanma duvarı, kay kay pistleri, ip oyunları ve özgün ahşap denge ve oyun gruplarıyla halkın hizmetine açıldı. Alanda yer alan tırmanma duvarı Ankara'da açık havada yer alan en büyük ve uluslararası standartta duvar olma özelliği taşırken, ip oyunları da Ankara için önemli ve yenilikçi bir spor alternatifi olarak öne çıkıyor. Doğa Sporları Merkezi fiziksel güç, denge, sabır ve dayanıklılığın yanı sıra heyecan veren unsurları ile de dikkat çekerken, merkeze ilişkin tüm güvenlik önlemleri de tasarlanmış durumda.
Kaynak: İHA