"Akarçay Havzası Koruma Eylem Planı'nın Revizyonu Projesi"

Afyonkarahisar - Afyonkarahisar'da, "Akarçay Havzası Koruma Eylem Planı'nın Revizyonu Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Meclis Salonu'ndaki toplantıda, TÜBİTAK görevlileri katılımcıları revizyon projesi hakkında bilgilendirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Havza Planlaması Dairesi Başkanı Nermin Çiçek, toplantı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Akarçay için en güzeli yapmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.

"Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Akarçay'a verdiği ehemmiyeti tüm havzalarda gösteriyor" diyen Çiçek, şöyle konuştu:

"Akarçay, kapalı bir havzamız. Kapalı havza, dışarıya doğru akışı olmadığı için kendi içerisinde her türlü şeyi barındırıyor. Akarçay gibi havzalar öncelikli olarak ele almamız ve yönetmemiz gereken havzalardır. Akarçay planlanırken aynı zamanda yatırımları da yapılıyor. Bu yüzden Türkiye hem ulusal hem de uluslarası arenada çok güçlü. Biz de o hızı yakalayacak şekilde bu planlamaları bir an önce tamamlamak istiyoruz. Çalışmalarımızı Yüksek Planlama Kuruluna sunacağız. Alt yapı yatırımları ve katı atık tesisleri yapmak belediyelerin görevleridir. Bu sorumlulukları aldıktan sonra devlet gerekli desteği, yardımı her bir havzada sağlıyor."

Kaynak: AA