"Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi" Yeniden Hizmete Girdi

Yalova - "Toplum Ruh Sağlığı Merkezi", İsmetpaşa Mahallesi'ndeki Yalova Devlet Hastanesi ek binasında yeniden törenle hizmete girdi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, törende, Yalova'nın sağlıklı bir kent olması adına uzun süredir kararlı adımlar atıldığını söyledi.

Dünya Sağlık Örgütüne 2001 yılında başvurarak, "Dünyanın sağlıklı kentleri ağına üye olmak istiyoruz" deyip imza attıklarını dile getiren Koçal, şöyle konuştu:

"O zamanlar çok iyi hatırlıyorum, demişlerdi ki 'Yalova'nın neresi sağlıklı?' Bu, aslında bir hedefi ifade ediyordu. 'Sağlıklı kent olmayı arzuluyoruz, altına imza atıyoruz ve bunun için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız' diyorduk. Kentsel düzenlemeleri yaparken buna dikkat ediyorduk. Büyüyen devlet sadece bilime, kriterlere göre kalkınmışlık ölçüsü olan değil, en önemlisi farkındalık yaratarak engellisine, ruh sağlığı hastalıklarına gerekli çözümü üretebilen devlettir."

Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ahmet Altıner de iki uzman psikiyatrist, birer psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve hemşirenin görev yapacağı merkezin, 144 kayıtlı hastaya tedavi hizmeti vererek 2 bin hasta potansiyeline ulaşmaya çalıştığını anlattı.

Daha sonra, Koçal ve Altıner ile AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, İl Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Dedecan tarafından kurdele kesildi ve bina gezildi.

Kaynak: AA